Здравето е най-важното нещо, което хората имат, затова много от

...
Здравето е най-важното нещо, което хората имат, затова много от
Коментари Харесай

Интересни факти за хората и здравето

Здравето е най-важното нещо, което хората имат, по тази причина доста от нас се пробват да научат нови неща всеки ден, които ще ни оказват помощ да останем здрави колкото е допустимо по-дълго. Днес наподобява, че учените знаят всичко за човешкото тяло, само че това не е правилно. Например, неотдавна лекарите откриха, че неналичието на закуска няма никакво въздействие върху здравето, а треперенето, когато ни е студено, ни оказва помощ да отслабнем.

Ето 10 забавни обстоятелства, които ще ви изненадат:

1. Жените се нуждаят от повече сън, в сравнение с мъжете

Изследователи от университета Дюк са разкрили, че за разлика от мъжете, дамите се нуждаят от повече сън. Оказва се, че в случай че дамите не получават задоволително сън, техните физически и умствени качества са понижени. Поради неналичието на сън, дамите са склонни да попадат в депресивни положения по-често и заран са склонни да бъдат по-раздразнителни.

2. Хората, които наподобяват по-млади, в сравнение с са, живеят по-дълго

Ако човек наподобява по-млад от действителната си възраст, той ще живее по-дълго от човек, който наподобява по-стар от действителната си възраст. И учените са потвърдили, че това е програмирано на равнище ДНК. Ключови елементи от ДНК, наречени теломери, които демонстрират способността на клетките да се репликират, също са свързани с това какъв брой младеж наподобява. Така че хората, които наподобяват по-млади, имат по-къси теломери.

3. Липсата на закуска не води до здравословни проблеми

Диетолозите настояват, че закуската е най-важното хранене за деня. Различни експерти не престават да споделят, че всеки би трябвало да закусва. Но медицинските проучвания демонстрират, че пропускането на закуска не води до здравословни проблеми и няма резултат върху загубата или увеличението на тежестта. Това в действителност е единствено мит.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР