Зайците са едни от най-миловидните, пухкави и сладки домашни любимци

...
Зайците са едни от най-миловидните, пухкави и сладки домашни любимци
Коментари Харесай

Какво да правим, ако заекът избяга

Зайците са едни от най-миловидните, пухкави и сладки домашни любимци за развъждане. В съпоставяне с други животни за развъждане обаче, зайците са относително по-страхливи и обществено затворени.

Внезапната загуба или бягство на домакински любим постоянно провокира терзание и тревога. Това е изключително годно за зайците, защото те са по-малко обществени по отношение на своя собственик. Те по-трудно подлежат на команди, с които да се върнат още веднъж вкъщи. Въпреки това, има няколко съвета за това, по какъв начин да действате, в случай че вашият заек избяга. Ето кои са те:

Проверка на околната област

Първата стъпка е да претърсите околните области. Ако забележите относително бързо, че вашият заек е избягал, то първо е значимо да предприемете търсене на всички близки места до вашия дом. Погледнете в градината, двора или други места, където заекът може да се крие. Търсете деликатно в гъста растителност или под близки здания. Най-вероятно заекът се е скрил в насаме и безшумно място, на което да се усеща предпазено.

Използвайте познати аромати или храни

Оставете храна или предмети, които имат запаметяващ мирис за заека, на мястото, от което е избягал. Това може да го притегли назад. За тази цел подберете към този момент познати движимости на своето зайче, което да подредите в пътека. Можете да извършите няколко пътеки, които да се съединяват до вашия дом. Това ще улесни зайчето да се върне вкъщи, в случай че е изгубено наоколо.

Търсене през нощта

Най-оптималният интервал за пускане на търсенето на избягалия заек е през вечерта. Зайците са дейни нощем, по тази причина пробвайте да търсите вечерта или рано сутринта. Те постоянно се движат, когато е по-тихо и по-малко хора са в близост. Тъмнината ги кара да се усещат спокойни, по тази причина е най-вероятно тогава да подхващат преместване от едно място на друго.

Съобщаване на съседите

Информирайте съседите си за изчезналия заек и ги помолете да ви уведомят, в случай че го видят или чуят в региона. За тази цел можете да оставите своите контактни данни и фотография на заека, които да разпространите под формата на разгласи. Освен на съседите, можете да разпространите данните на своя домакински любим на всички отзивчиви точки като търговски обекти или спирки.

Използване на обществени мрежи

Публикувайте фотоси и информация за заека в обществените мрежи, приканвайки хората да споделят информацията. Предоставете контактни данни за връзка, в случай че някой го открие. Социалните мрежи са поток за бърз продан на информация, по тази причина са надеждно място при положение на търсене.

Обадете се в приюти за животни

Свържете се с локални приюти за животни или ветеринарни клиники и дайте информация за изчезналия заек. Те постоянно получават сигнали за изгубени домашни любимци, по тази причина са благонадежден източник, от който можете да получите информация.

Бъдете търпеливи и деликатни

Зайците са много страхливи животни и се плашат елементарно. За да ги намерите бързо, е значимо да подхождате деликатно и да бъдете тихи, с цел да не ги наплашите още повече.

Прочети също:

- за какво хапят зайците;

- какъв брой години живеят зайците;

- или по кое време се разгонват зайците.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР