Заявленията за транзит на руски тръбопроводен газ през Украйна и

...
Заявленията за транзит на руски тръбопроводен газ през Украйна и
Коментари Харесай

EС преразпределя руския газ след спирането му за България и Полша

Заявленията за пренос на съветски тръбопроводен газ през Украйна и противоположни доставки по газопровода Ямал-Европа от Германия до полския сектор на 29 април са на равнището от предходните два дни, т.е. по-високи от размерите преди прекъсването на износа на Газпром за Полша и България, което демонстрира преразпределение на съветските газови потоци в Европа, демонстрират данни от газопреносните системи.

На 27 април Газпром спря износа на газ за българската компания Булгаргаз и полската PGNiG заради неплащане на доставките по новата скица в рубли. Това обаче докара единствено до преразпределение на газовите потоци от Руската федерация: увеличение на доставките по коридора Ужгород към Словакия и назад нарастване от Германия към Полша, където последната в действителност купува газ от Руската федерация, само че в този момент от немски снабдители.

Така заявките за изпомпване през Украйна през станциите Суджа и Сохрановка от Русия - образувани въз основата на търсенето в Европа - към 29 април възлизат на 64,5 милиона кубически метра, което като цяло подхожда на изпомпването за 27 април и заявките за 28 април. Но ден преди Газпром да спре доставките за Полша и България, на 26 април, преносът през украинския маршрут беше с към 15% по-нисък (56,23 милиона кубически метра).

В същото време се ускори трафикът през Географска информационна система " Ужгород " на границата на Украйна и Словакия. Ако на 26 април беше към 38,7 милиона кубически метра, то на 27 април към този момент беше към 57 милиона, съгласно данните на словашкия оператор Eustream.

Заявленията за реверсивни доставки на газ от Германия за Полша по газопровода Ямал-Европа остават на равнище от към 30 милиона кубически метра дневно, което е повече от 5 пъти по-високо от равнището на 26 април, до момента в който Газпром не прекрати доставките на газ за Полша.

Както самата компания означи предния ден, Варшава тържествено разгласи, че към този момент не се нуждае от съветски газ, само че в този момент го купува от Германия и размерът на реверса през Ямал Европа съвсем тъкмо дава отговор на поръчките по контракта с Газпром износ в предходните дни.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР