Заявления-декларации за предоставяне на месечна помощ за деца без право

...
Заявления-декларации за предоставяне на месечна помощ за деца без право
Коментари Харесай

12 семейства в област Видин са получили помощ за дете през януари

Заявления-декларации за даване на месечна помощ за деца без право на наследствена пенсия се одобряват в дирекциите "Социално подкрепяне ". 12 фамилии са подкрепени за месец януари в област Видин.
"Месечната помощ се дава от 1 януари 2019 година, без значение от приходите на детето и фамилията, на другия родител или на настойника. Необходимите условия за отпущането са детето да няма право на наследствена пенсия по член 82, ал.1 по Кодекса за обществено обезпечаване, да не е настанено за развъждане отвън фамилията по реда на член 26 от Закона за протекция на детето, постоянно да посещава подготвителните групи в детските градини или подготвителните групи в учебните заведения за наложителна предучилищна подготовка на децата, в случай че това е невероятно заради здравословното му положение. Сред другите условия са до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не повече от 20-годишна възраст, постоянно да посещава учебно заведение, в случай че това е невероятно заради здравословното му положение. Детето би трябвало да има направени всички наложителни имунизации и профилактични прегледи съгласно възрастта и здравословното му положение и да живее непрекъснато в страната ", заяви изискванията за приемане на месечна помощ Даниела Ангелова, основен специалист в Регионална дирекция "Социално подкрепяне "- Видин.
Размерът на помощта се дефинира годишно със Закона за държавния бюджет на Република България, като не може да бъде по-малък от миналата година. За 2019 година нейният размер е 115 лева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР