Заявлението, с което номинираният за премиер Пламен Николов оттегля кандидатурата

...
Заявлението, с което номинираният за премиер Пламен Николов оттегля кандидатурата
Коментари Харесай

Ива Митева: НС ще констатира неуспешно приключил мандат

Заявлението, с което номинираният за министър председател Пламен Николов отдръпва кандидатурата си, ще бъде дебатирано и гласувано на следващия ден от Народното събрание . Това разгласи ръководителят на Народното събрание Ива Митева. 

Тя уточни и задачата на този акт: 

" Парламентът просто да установи подадената оставка и да установи, че мандатът е завършил несполучливо . След като желаят да има решение, спор, ще внесем ". 

С тази процедура ще бъде организиран юридическият проблем, който породи поради неочакваното решение на партия " ИТН " да отдръпна проектокабинета си , в случай че президентският декрет, с който на претендента за министър председател е предоставено да сформира държавно управление, е импортиран в Народното събрание. 

Тази заран ръководителят на Народното събрание Ива Митева настояваше, че няма потребност да бъде подлагано на гласоподаване отдръпването на кандидат-премиера , защото подаденото през вчерашния ден от Пламен Николов заявление е задоволително. По тази причина се наложи второ за деня съвещание на председателския съвет на Народното събрание. 

Пред кореспонденти този следобяд Митева сподели още, че не е сигурна дали би се кандидатирала още веднъж за народен представител при възможни нови предварителни избори:

" Не знам още какво решение ще взема, и аз го разсъждавам. Политиката се оказва, че не е просто нещо. Разколебана съм от политиката ", заяви ръководителят на Народното събрание Ива Митева. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР