Заявление за поскъпване на природния газ с малко над 13

...
Заявление за поскъпване на природния газ с малко над 13
Коментари Харесай

Заявление за 13% по-скъп газ от юни

Заявление за повишаване на природния газ с малко над 13 на 100 през юни е внесъл държавният газов снабдител " Булгаргаз " за одобряване от Комисията за енергийно и водно контролиране, оповестиха от компанията. Предложената от сдружението цена е 42.74 лева за мегаватчас без налози и такси. В момента цената на синьото гориво е 37.71 лева./МВтч.

Изчисленията са на правени по отношение на придвижването на цените на европейските газови тържища, които са част от формулата за пресмятане на месечните стойности по контракта с съветския монополист " Газпром ". Каква ще е окончателната цена ще стане ясно на 1 юни, когато снабдителят внася финални калкулации съгласно борсовите данни за целия предишен месец.

Макар че сега международните пазарни цени на природния газ вървят нагоре, от " Булгаргаз " не чакат за юни по-голямо от в този момент плануваното покачване.

Сега предлаганото повишаване на синьото гориво още веднъж е под европейските борсови цени, които сега са над 26 евро.

Прогнозите на сдружението за цената на суровината през юли са за доста по-малко от настоящето повишаване. Очакванията са за цена от 44.72 лева./MВтч (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), което е нарастване под 5 на 100.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР