Заявки за по-добро представяне на предстоящите парламентарни избори дадоха политическите

...
Заявки за по-добро представяне на предстоящите парламентарни избори дадоха политическите
Коментари Харесай

Преди началото на кампанията - какви са заявките на политическите сили за предстоящия вот?

Заявки за по-добро показване на идните парламентарни избори дадоха политическите сили, взели участие в 48-ото Народно заседание. Някои от тях се явяват в друг формат. Появиха се и нови политически играчи, написа Българска телеграфна агенция.

Ден преди формалното начало на предизборната акция, което съответствува и с националния празник - 3 март, ето какви какви са настройките и какво споделиха представителите на партиите и обединенията пред медиите при регистрацията им в ЦИК за присъединяване в предварителния - четвърти подред, парламентарен избор.

Всички те обявиха, че страната ни се нуждае от устойчиво държавно управление, което да я изведе от рецесиите.

След катоГЕРБ-СДСвнесе нужните документи и 9999 подписа в ЦИК, ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов съобщи, че потеглят с настройката, упоритостта и упованията да са първа политическа групировка, както и с вярата разликата сред първия и втория да бъде по-голяма, с цел да се улесни съставянето на държавно управление.

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев уточни, че най-важното е България да излезе от циклите на политическа парализа, в които е в последните две години. Политиката да се трансформира не в технология на перманентния скандал, а в това, което би трябвало да бъде - обществена среда, която е в положение да създава решения, тъй като България е заобиколена от доста стихии, самата страна е изправена пред рецесии и провокации и има потребност от някой, който да носи отговорност и да взема решения, посочи той.

Дончев бе безапелационен, че ГЕРБ-СДС имат упоритостта и силата да бъдат първи. Да си първи е значимо, тъй като значи, че събираш най-вече поддръжка, което пък значи социална консолидация, мощ да водиш обществото напред, уточни заместник-председателят на партията. Това е нещо, от което съм уверен, че обществото има потребност, добави той.

След като " Продължаваме Промяната " (ПП) и " Демократична България " (ДБ)се споразумяха за общо явяване на вота и общи листи, новата дясна коалиция ( " Продължаваме Промяната-Демократична България " ) също показа в ЦИК 9999 подписа и нужните документи за регистрация за присъединяване.

Пред публицисти съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков напомни написаното на постройката на Народното събрание - " Съединението прави силата ", и разяснява, че вкарват същински смисъл в това, а задачата е да имат мощна група на новаторски сили в идващия парламент, тъй че най-сетне вярата на всички българи да стане действителност. Вярваме, че вярата дружно ще можем да я реализираме, освен ние, само че и цялото гражданско общество, което се надява за нова България, за България, за която всички си мечтаем - време е да го създадем дружно, посочи политикът.

Според Христо Иванов, съпредседател на Демократична България, страната ни би трябвало да тръгне напред. Според него всички имаме чувство, че България е спряла, тъй като " силите на статуквото са забили пети " и не дават тя да тръгне. Нашата коалиция би трябвало да получи мандат да ръководи, да постанова условия, да постанова дневен ред и да организира промени, а за това се изисква огромна политическа мощ, съобщи Иванов. Призивът ни към всички български жители е " подкрепете ни, тъй като другояче България ще продължава да тъне в това безвремие ", добави съпредседателят на " Демократична България ".

Ако политиците сме разчели волята на гласоподавателите, би трябвало да има постоянен кабинет след вота, съобщи ръководителят наДПСМустафа Карадайъ при регистрацията на Движението за изборите на 2 април. Движение за права и свободи показа в ЦИК 5000 подписа.

Нагласата ни е оня апел, който насочваме от 2016 година, най-сетне да се осъществя - да има нормалност в политиката, с цел да преодолеем политическата рецесия, изясни задачите на партията Карадайъ. По думите му без това няма по какъв начин да преодолеем и другите рецесии - икономическа, обществена, здравна, енергийна, война в съседство и опустошително естествено злополучие в Турция. Той подчертава на обстоятелството, че от две и половина години сме в политическа рецесия и отиваме за следващ път на ненужни избори.

Според него има два сюжета дали ще има или не държавно управление след 2 април. Единият отговор е от позиция на политиците и участниците във вота и, в случай че сме си взели поуката от уроците и вярно сме разчели волята на българските жители - би трябвало да има постоянен кабинет. Вторият отговор е от позиция на гласоподавателите, които споделят, че политиците са длъжни да създадат постоянен кабинет и да вземат решение проблемите и рецесиите, изясни ръководителят на Движение за права и свободи.

На въпрос дали чака да бъде формирано държавно управление в идващия парламент, Ганев отговори, че това ще реши българският народ на изборите. Той означи, че в 48-ото Народно събрание е имало евроатлантическо болшинство от шест партии, само че те не са съумели да създадат държавно управление. Дали ще има в този момент кабинет, зависи дали евроатлантическото болшинство още веднъж ще направи някоя " срамна коалиция ", както беше в по-предишния парламент, където видяхте Българска социалистическа партия дружно с " Демократична България " и " Продължаваме Промяната ", в този момент няма да е учудващо, в случай че отидат и с ГЕРБ, добави представителят на " Възраждане ".

Коалиция " Българска социалистическа партия за България " се записва със 7000 подписа, окуражени да подобряваме доста резултата, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медиите на излизане от ЦИК.

Тръгваме със самочувствие, че имаме какво да кажем на хората, тъй като в най-трудните месеци и в държавното управление, и в Народното събрание бяхме общественият дирек, имаме какво да отчетем действително свършено за хората, уточни тя. Нинова сподели, че в последващо ръководство също ще бъдат поръчител в тежката рецесия за лява политика и за политика, която слага индивида в центъра.

Попитана с кого могат да влязат в последващо ръководство, ръководителят на Българска социалистическа партия сподели, че ще обсъдят и решат този въпрос на съвещанието на Конгреса на партията. Българска социалистическа партия няма да прави коалиция с ГЕРБ и апелирам да се спрат всевъзможни спекулации по този въпрос, съобщи Корнелия Нинова на идващия ден пред делегатите на 50-ия Конгрес на партията. Нека да минат изборите, да забележим кои партии ще получат доверието на хората и тогава да решим с кого да участваме в държавно управление. Това решение да вземем посредством вътрешнопартийно допитване до всички членове, предложи тя.

Според него хората, с изключение на от всички рецесии, които ги тормозят, до известна степен се тормозят и от неналичието на предвидимост в политическия живот в страната, неналичието на разговор, както и от превръщането на политическото говорене в " кавга ". В разговор и взаимоотношение да намерим тези решения, които са в полза на всички българските жители, прикани Янев.

На предварителните парламентарни избори има и нови политически субекти. Сред тях са коалиция " Левицата! " и коалиция " Заедно ". Други играчи от близкото минало се връщат в борбата за Народното събрание, като да вземем за пример -НДСВ. ОтВМРОобявиха, че няма да записват листи, а ще вземат участие в тези избори за Народно заседание с дейна акция " Не поддържам никого ".

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР