Завръщането на учениците от 5-и до 12-и клас в училищата

...
Завръщането на учениците от 5-и до 12-и клас в училищата
Коментари Харесай

Обсъждат връщането в училище на учениците от 5 до 12 клас

Завръщането на учениците от 5-и до 12-и клас в учебните заведения ще обсъдят през днешния ден министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов и на образованието Красимир Вълчев, както и основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев, съобщи БНР.

Крайното решение ще бъде взето най-вероятно към 15-и януари, когато ще е ясно какъв резултат върху епидемиологичната конюнктура са оказали новогодишните събирания и отворените преди седмица ясли, детски градини, както и класните стаи за учениците до 4-и клас.

Връщането на по-големите възпитаници ще стане поетапно от 18 януари, в случай че епидемиологичната конюнктура в страната разреши това, разяснява преди дни просветният министър Красимир Вълчев.

" Ние се надяваме да се резервира позитивната динамичност за понижаване на броя на инфектираните, понижаване на броя на приетите в болница. Ако тя се усъвършенства, ще пристъпим към поетапно връщане или по-точно към вид на периодично повтаряне - една част от учениците да бъдат у дома, друга част да се върнат. Обсъждаме с министъра на опазването на здравето, ще разгадаем някои действия като държавните изпити по специалност, олимпиадите ", съобщи Вълчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР