Завръщането на Ник Кирьос без съмнение доведе до множество интересни

...
Завръщането на Ник Кирьос без съмнение доведе до множество интересни
Коментари Харесай

Нова седмица и ново избухване от Кирьос, което му коства наказателен пробив

Завръщането на Ник Кирьос без подозрение докара до голям брой забавни мачове и вълнуващи тенис страсти, само че нравът на австралиеца още веднъж е основната причина за неговите провали на корта. Канберецът трябваше да заплати солидни санкции на двата Мастърса в Съединени американски щати, където в Индиън Уелс беше покрай това да удари един от подавачите със своята ракета, а в Маями влезе в съществени разногласия с основния съдия Карлос Бернардеш и неведнъж обиди метода му на работа, което накара бразилецът да го глоби с углавен гейм.

Гневът на Ник се придвижи с цялостни сили и в Хюстън, където той се класира за първия си полуфинал на клей от четири години насам. Там обаче трябваше да се сблъска с колоса Райли Опелка, чийто начален удар се трансформира в непреодолимо затруднение за Кирьос и локалният представител завоюва първия сет, а във втората част още веднъж съумя да си обезпечи пробив преднина.

Изведнъж някогашният номер 13 увеличи доста своето ниво, с цел да реализира мигновен рибрейк, а по-късно изглеждаше, че е на път даже да поведе в геймове. Тогава основният арбитър не видя явен навън от страна на Опелка и разиграването завърши с триумф на американеца, а това опъна до краен лимит нервите на австралиеца, който не можеше да повярва на тази неточност и искаше да апелира.

Системата за видеоповторение обаче не беше налична, като самият основен арбитър си призна, че можеше да не е видял добре въпросната обстановка. Последваха серия нецензурни изрази от страна на непоставения състезател. Тези прояви принудиха съдията на стола да присъди наказателна точка, която беше с цената на пробив и по този начин колосът получи късмет да сервира за триумфа. Канберецът пък безусловно демонстративно не се опита да посреща нито един от сервисите в последния гейм и закономерно напусна шампионата.

Самият Кирьос не изчака дълго, до момента в който изрази своето отвращение от случилото се, споделяйки следното в обществените медии:

" Хахаха, още веднъж се случва на мен. Съдиите стартират прекомерно постоянно да позволяват неточности. Много тенисисти останаха недоволни от тяхното показване през седмицата. Повече санкции? Какво ще кажете за нови арбитри? Полуфинален мач на клей и получавам отговор от съдията, че не е наблюдавал топката, когато резултатът е 5:5 " - написа възмутеният играч.

Сега австралиецът ще си вземе дълга отмора от шампионатите и ще го забележим назад на корта за началото на тревния сезон, където ще открие акцията си присъединяване в Щутгарт (4-12 юни).

In Houston SF Nick Kyrgios at 5-5 30-15 loses point on what looked like a missed call then gets upset because no Hawkeye & can`t challenge then swears at 30-40 gets point penalty to get broken...goes on to lose match to Opelka.. Umpire admits he may have missed call
— John Horn (@SportsHorn)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР