Завръщането на гимназистите в класните стаи остава под въпрос, след

...
Завръщането на гимназистите в класните стаи остава под въпрос, след
Коментари Харесай

Къде в страната децата остават да учат от вкъщи и къде ги връщат в клас?

Завръщането на гимназистите в класните стаи остава под въпрос, откакто през днешния ден здравният министър проф. Костадин Ангелов разгласи, че към момента не е взето дефинитивно решение. Заповедта на здравния министър, съгласно която гимназистите ще учат в онлайн среда изтича този четвъртък на 12 ноември. Дали ще има нова заповед, с която той да подреди навсякъде отдалечено образование за учениците в горните класове на фона на разрастващата се зараза от Covid-19, следва да забележим. 

И до момента в който в София към момента не е решено дали гимназистите ще се върнат в учебните заведения, в доста градове в страната онлайн образованието беше удължено. 

Така например в Пловдив учениците от 6-ти до 12-ти клас ще се образоват онлайн. За прекосяване към облайн образование там решения ще се взимат от шефовете на учебните заведения и от кметовете, които са ръководители на Общинските спешни щабове.

В област Плевен към този момент няма да се затварят учебни заведения и няма да се минава към отдалечена форма на образование поради коронакризата.

Във Велико Търново пък удължиха отдалеченото образование до края на месеца. 

За останалите области на страната към момента не е взето решение за удължение на мярката за учениците, чака се това да се случи с заповед на министър Ангелов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР