Заводската активност в Китай е нараснала през април въпреки търговската

...
Заводската активност в Китай е нараснала през април въпреки търговската
Коментари Харесай

Заводската активност в Китай расте напук на търговската война

Заводската интензивност в Китай е повишена през април макар комерсиалната война със Съединени американски щати. Това сочат резултатите от две изследвания, оповестени през днешния ден и представени от Асошиейтед прес.

Активността е по-слаба по отношение на март, само че обстановката се е подобрила по отношение на февруари, когато индикаторите за промишленото произвеждане се намалиха до тригодишен най-малко.

Най-лошото от забавянето на Китай в края на 2018 година и началото на 2019 година към този момент мина, отбелязва в отчет анализаторът PNG Financial Services Group.

Индексът на мениджърите по доставките (PMI), изготвян от китайската медийна група Caixin, е отстъпил до 50,2 пункта по отношение на 50,8 пункта през март по 100-пунктова канара.

Отделен показател, съставян от Китайската федерация за логистика и доставки се е свил с 0,4 пункта до 50,1 пункта, едвам надвишавайки прага от 50 пункта, който разделя напредък от спад.

Растежът на китайската стопанска система остана постоянен през последното тримесечие на равнище 6,4 на 100 на годишна основа. Тези данни ускориха очакванията, че напъните на Пекин да противодейства на забавянето на стопанската система с по-високи държавни разноски и засилено банково кредитиране набират мощ.

Анализатори предизвестиха обаче, че втората по величина стопанска система в света към момента е сложена под напън поради слабото потребителско търсене в страната и чужбина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР