Заводът за преработка на отпадъци в Шишманци отново горя миналата

...
Заводът за преработка на отпадъци в Шишманци отново горя миналата
Коментари Харесай

Горя заводът в Шишманци, подозират умишлен палеж

Заводът за преправка на боклуци в Шишманци още веднъж пламтя предходната вечер. Запалило се е халето за предпазване на пластмасовите боклуци, заяви trafficnews.bg. Стихията е била видяна от пазачите, които са извикали пожарна и пламъците са били потушени навреме. Отново се подозира тенденциозен палеж, както и при предходните два сходни случая от юни и септември тази година. Времето е влажно и няма по какъв начин да стане от единствено себе си, настояват очевидци.

Припомняме, че при палежа на 11 септември огънят потегли по едно и също време от три места, а отпадъците, които се възпламениха, бяха напоени с вода, останала от предходното гасене. Пламъците избухнаха на същото място, на което при започване на юни пламтя огромният пожар, провокирал двуседмично бедствено състояние. Тогава също имаше три огнища, само че поради високите температури нямаше основателни съмнения, че може да се касае за тенденциозен палеж. И за него обаче от управата на завода подозираха съзнателно действие.

Възможно е палежите да са за възмездие, защото има чиновници, уволнени поради обири. Охраната на завода нееднократно е получавала закани от ромски банди, които вършат нападения в региона. Разпитът на главният обвинен за палежите мина в четвъртък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР