Заводът Rutek в Саранск е започнал производството на руския убиец“

...
Заводът Rutek в Саранск е започнал производството на руския убиец“
Коментари Харесай

Русия стартира производството на „руския убиец“ на iPhone – „R-phone“ – антишпионски смартфон с Rosa Mobile OS

Заводът Rutek в Саранск е почнал производството на „ съветския палач “ на iPhone – антишпионския смарт телефон R-phone, основан на операционната система Rosa Mobile, оповестява „ Ведомости “, базирайки се на представител на разработчика IT Rosa. Той означи, че с цел да защитят оптимално устройството от шпионски офанзиви против потребителските данни, експертите от центъра сами пишат драйвери за всички хардуерни съставни елементи на смарт телефона.

Представителят на IT Rosa удостовери пред „ Ведомости “ характерностите на смарт телефона. Смартфонът ще получи 6,7-инчов екран, 8 GB RAM и 128 GB вътрешна памет, 50-мегапикселова камера и 5000 mAh батерия. За страдание моделът на процесора на новия смарт телефон не беше назван, само че съгласно предходни данни той ще е MediaTek Helio G99. Съдейки по спецификациите, „ R-phone “ е равностоен на смарт телефони като Tecno Spark 10, Infinix Hot 12 Pro, Oppo A58 и Xiaomi Redmi 12.

Oперационната система Rosa Mobile OS ще се появи на потребителския пазар през 2024 година, а за корпоративния бранш и държавните клиенти – през тази година. Според представител на IT Rosa, през това лято в Саранск е почнала подготовката на оборудването и конвейерната линия, пригодена за сглобяване на смарт телефона, а през септември в индустриалните мощности на Рутека е почнало производството на първите печатни платки.

„ Разработването на лични драйвери за всички хардуерни модули от нулата подсигурява на смарт телефона високо равнище на дискретност и изключва съществуването на пропуски в системата, които евентуално биха могли да се намират както в истинските драйвери на производителя на съставените елементи, по този начин и в кода от AOSP (Android Open Source Project) “

казват основателите на R-phone
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР