Завод за рециклиране на пластмаси да бъде построен на територията

...
Завод за рециклиране на пластмаси да бъде построен на територията
Коментари Харесай

В община Марица искат завод за рециклиране на пластмаси

Завод за преработване на пластмаси да бъде издигнат на територията на Община Марица, където са ситуирани огромна част от предприятията на " Тракия " - икономическа зона. За това упорства пред страната общинската администрация, която е в плана подготвеност. 

Общинската администрация, страната и представителите на бизнеса ще обединят старания за реализацията на плана, съобщи кметът Димитър Иванов, като акцентира, че по този начин общината ще е една от първите, която ще има сходно оборудване на територията си: 

" Ще се избере най-безопасната технология. Не можем да създадем инвестиция, която да пречи на живота и здравето на популацията ".

Едва по-късно ще стане ясно какъв ще е размерът на нужните средства за построяването на предприятието за преправка на пластмаси:

" Защото и цената на строителните материали пораства, тъй че откакто бъде приключен пректът, тогава ще имаме и оценка на плана. Имаме два подобаващи разновидността. Ще преценим кой е по-добрият ".

Димитър Иванов разгласи, че се планува преработването да не включва горене, а единствено натрошаване на пластмасовите произведения, смилането им с мелници и превозване на заготовката до фабрики, където ще бъде осъществена последната фаза на преправка. Според него, построяването на сходно оборудване ще даде опция на община " Марица " да не подвига такса " боклук ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР