Заверяваме осигурителната книжка в пощата.Част от услугите на НОИ ще

...
Заверяваме осигурителната книжка в пощата.Част от услугите на НОИ ще
Коментари Харесай

Заверяваме осигурителната книжка в пощата


Заверяваме осигурителната брошура в пощата.

Част от услугите на Национален осигурителен институт ще станат по-достъпни за хората от дребните обитаеми места.

От началото на идната година 32 пощенски станции в цялата страна ще дават гратис над 30 административни услуги на осигурителния институт.

Сред тях са издаване на личен идентификационен код (ПИК) и легализация на осигурителна брошура.

От средата на предходната година 32 пощенски станции в страната дават услуги на Агенцията по заетостта и Агенцията за обществено подкрепяне.

„ Интересът най-много е засилен, когато клиентите си подават документите за обществените помощи за отопление. 

Откакто стартирахме през предходната година 1300 заявки са обработени през „ Българки пощи “,

сподели Стефка Дерменджиева – началник на колетна работа към Централна поща – София пред Българска национална телевизия.

Най-много административни услуги са обработени в пощата в дупнишкото село Джерман.  В пощата в Джерман може да се подаде заявление за регистрация в Бюрото по труда, помощ за отопление, еднократна помощ за възпитаници.

Пощенската служителка в Джерман е особено подготвена. Тя сканира попълненото заявление и нужните документи и ги изпраща към съответната институция електронно.

„ Ако са сбъркали нещо клиентите, „ Социално подкрепяне “ пращат отново по електронен път по какъв начин би трябвало да се поправя заявката  и в случай че е належащо някой документ да се изпрати в допълнение. Наново те го донасят при мен, сканираме го и го изпращаме в допълнение “, изясни Невена Борисова – пощенски чиновник в с. Джерман.

Невена Борисова към този момент е подготвена и за новите услуги на Национален осигурителен институт, които ще би трябвало да дава от началото на идната година. А от март 2024 година пощенските станции, които оферират административни услуги, ще се усилват поетапно.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР