Завеждам дело срещу министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова

...
Завеждам дело срещу министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Шефът на “Кинтекс”: Завеждам дело срещу Корнелия Нинова

Завеждам дело против министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова за следващите лъжи, изречени по мой адрес и в които замесва „ Кинтекс “ ЕАД. Това заяви изпълнителният шеф на сдружението Александър Михайлов.

Поводът за реакцията му са думите на вицепремиера Нинова пред медии от през днешния ден, че е поискала освобождението на Александър Михайлов, тъй като „ до момента в който е шеф на „ Кинтекс “, взе участие в други компании с предмет на активност търговия на оръжие и е трансферирал контракти към тях “.

„ Докато до този миг министър Корнелия Нинова правеше единствено внушения, в този момент към този момент споделя откровени лъжи и това ще стане ясно в съда. Тъй като всяко дело лишава време, а за мен е значимо да се разбере цялата истина, ще дам всички обстоятелства още в този момент “, показва Александър Михайлов в прессъобщение до медиите.

По думите му при назначението си той има две компании, регистрирани в комерсиалния указател. Според него точно на тях министър Нинова се е позовавала като мотив за подозрение за „ спор на ползи “.

“Това, което обаче тя пропуща да каже е, че тези две компании в никакъв случай не са имали или не са кандидатствали за лиценз за осъществяване на търговия с оръжие, което следва да е ясно на Корнелия Нинова, защото регистърът с лицензирани компании се управлява от ръководеното от нея министерство”, прибавят от “Кинтекс”.

“Тези две компании в никакъв случай не са развивали каквато и да е комерсиална активност – факт, който може да бъде тестван във всеки един миг. Те са съответно декларирани от мен в декларацията ми пред КПКОНПИ при назначението ми за изпълнителен шеф и е невероятно те да са догадка за какъвто и да е спор на ползи в случай, че в никакъв случай не са работили “, декларира още Александър Михайлов.

Припомняме, че вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова и изпълнителният шеф на ДКК Смиляна Нитова изненадващо посетиха държавната компания „ Кинтекс “ ЕАД през вчерашния ден.

На 18 април пък Нинова заяви, че уволнява управлението на сдружението поради „ изводи на Инспектората на министерството за редица нарушавания и спор на ползи на изпълнителния шеф “.

В отговор сдружението сподели, че въобще не е бил осъществяван подобен одит, а съдът анулира промяната на управлението. Според Михайлов изказванията на икономическия министър по негов адрес се трансформират непрекъснато и затова той ще даде още информация на медиите, с цел да парира бъдещи опити за внушения от нейна страна. Той показва, че в предишното си е работил в частни компании, занимаващи се с оръжейна търговия, само че последната от тях е напуснал на 1 октомври 2021 година или близо месец преди да бъдe назначен за изпълнителен шеф на „ Кинтекс “ ЕАД.

„ В никакъв миг не съм бил по едно и също време началник на държавно сдружение и участник в частна компания в същия бранш. Твърдението, че съм „ дал контракти “ е скандално и цели само да урони положителното ми име “, споделя още изпълнителният шеф на “Кинтекс”.

„ Министър Нинова през днешния ден сподели още, че чиновниците на „ Кинтекс “ са отрекли, че работят и изнасят имущество за Русия и Украйна. Затова ще ѝ кажа още нещо, което прелестно знае – в никакъв миг не е имало подозрение или изказване, че „ Кинтекс “ ЕАД изнася за тези страни. Това, което неведнъж съм заявявал, е че българско въоръжение и муниции е допустимо да стигат до Украйна посредством фирми-посредници в Полша, Словакия и Чехия “, добавя Александър Михайлов.

Той посъветва Нинова да ревизира утвърдените от нея контракти и дестинации, а по-късно да осведоми и обществеността за тях.

„ Зная, че в последните дни се споделиха доста неуместни истини за министър Нинова, което очевидно я е предиздвикало да предприеме нова, още по-брутална офанзива против мен, с цел да ме накара да замълча. Всяка нейна медийна изява, в която изрича по мой адрес или този на сдружението погрешна информация ще бъде следващо опровергана от мен с обстоятелства, документи и последователност “, добавя Михайлов.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР