Заведенията по българското Черноморие са препълнени от посетители, което е

...
Заведенията по българското Черноморие са препълнени от посетители, което е
Коментари Харесай

България: Препълнени заведения, празни пунктове за ваксинация

Заведенията по българското Черноморие са претъпкани от гости, което е прелестно за туристическия отрасъл и бизнеса. За страдание обаче пунктовете за имунизация против ковид пустеят.

Към днешна дата (и няма изгледи тази наклонност да се промени) България е на опашката в Европа по брой имунизирани лица против COVID-19. А ваксини има. ФАКТИ направи информация къде се намира България в темпа на имунизация към 2 август. Ето и числата:

По данни на Our World in Data приблизително за Европейския съюз изцяло имунизираните жители са 48,8%. За България процентът е 14,39%, или над три пъти по-малко. По данни на Единния информативен портал в България досега са сложени едвам 2 030 301 дози от имунизациите против ковид. За последното денонощие са били сложени единствено 2171 ваксини. В Италия, да вземем за пример, процентът на изцяло имунизираните (с 2 игли) е 52,03%, или над половината от популацията. А оттатък океана, в Канада, процентът е 59,01.

България изостава доста освен от страни като Канада, Англия, или своите сътрудници в Европейски Съюз, само че и от всички свои съседи. Гърция досега е ваксинирала (с 2 дози) половината от популацията, Турция – 32%, Сърбия – 40%, Румъния – 25%, а Северна Македония – 19%. Единствено България е под петнадесет %.

През предходната седмица Световната здравна организация разгласи, че смъртността от COVID-19 е повишена с над 20% единствено за една седмица в международен мащаб. СЗО предизвести, че пандемията надалеч не е отминала. Вирусологът Фридеман Вебер от университета в Гийсен съобщи, че вирусните разновидности се основават не от имунизираните хора, а от неимунизираните. До момента 28,3% от международното население е получило най-малко една доза от имунизациите, а изцяло имунизирани са 14,6%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР