Завършването на газовата връзка с Гърция напредва, до края на

...
Завършването на газовата връзка с Гърция напредва, до края на
Коментари Харесай

Шишков: До края на септември ще потече газ по интерконектора с Гърция

Завършването на газовата връзка с Гърция напредва, до края на септември ще потече газ по нея. Това съобщи пред бТВ служебният министър на районното развиване Иван Шишков.

В началото на август двама министри от служебния кабинет - на превоза и на районното развиване, посетиха площадката в Стара Загора, където е краят на интерконектора Гърция-България и оповестиха, че са заварили незавършено строителство. Днес министър Шишков сподели, че остава строителят да измаже и да направи отбрана на някаква железна структура, каквито са противопожарните условия, а на площадката в Хасково  - да приключи канализацията и асфалтиране на пътя.

До 10 дни ще приключи строителството, след което строителят би трябвало да съобщи документите и единствено за няколко дни сме организирали да мине приемна комисия и да издаде Акт 16, сподели Шишков.

По думите му строителят - гръцката компания " Авакс ", бил изгубил инерция и скорост, само че към този момент е стимулиран бързо да завърши обекта.

Регионалният министър заяви, че до 10 септември ще бъде обезпечено финансирането за дотъкмяване на работата по първите три лота на автомагистрала " Хемус ". " Въпреки, че строителството е възлагано с инхаус поръчки, то не може да бъде спряно. Там, където към този момент има построени мостови уреди, не може да спрем строителството. Трябва да осигурим парите за завършването, с цел да може строителите да изпреварят зимата ", уточни Шишков.

По отношение на останалите от автомагистрала " Хемус ", то построяването им би трябвало да се узакони с така наречен текстове за толерантност от новия парламент. До няколко дни тези законови ремонти ще бъдат препоръчани от Министерство на регионалното развитие за публично разискване.

По същия метод би трябвало да се действа и за огромните противозаконни ремонти на язовирите към държавното сдружение " Монтажи ", сподели Шишков. Той уточни, че с изненада открил във вторник, че междуведомствена комисия с представители на Министерство на регионалното развитие и МИИ по времето на кабинета " Петков " е излязла с решение, че тези поправки са били спешни и затона не би трябвало да се изискват разрешителни за градеж. " Това е смущаващо - пробвали са се скрито да спасят противозаконното строителство, което бяхме разкрили по време на служебния кабинет на Стефан Янев ", уточни Шишков, който тогава бе заместник-министър на районното развиване. Според него единственият метод е това да стане със законови промени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР