Завършиха строителните дейности по санирането на още два големи жилищни

...
Завършиха строителните дейности по санирането на още два големи жилищни
Коментари Харесай

Санираха още две жилищни сгради в Добрич

Завършиха строителните действия по санирането на още два огромни жилищни блока в град Добрич.

Това оповестиха от пресцентъра на общината в града.

Напълно подготвени са постройките на ул. „ Максим Горки “ №5 и блок №4 в кв. „ Дружба “, финансирани по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания.

Тринадесет етажната постройка в кв. Дружба е първият блок в страната, който е напълно изпълнен с топлоизолационен материал MULTIPOR, който се създава в град Добрич.

Минералните топлоизолационни плочи имат обилни преимущества, защото с изключение на ефикасен топлоизолационен материал те са негорими, твърди, с непрекъснати размери, паропропускливи, екологични и рециклируеми, създадени от естествени първични материали – вар, пясък, цимент и вода. 52 броя са жилищата с нараснал комфорт на обитаване в тази постройка, като след осъществяване на ограниченията за енергийна успеваемост е реализирано енергийно икономисване към 574 MWh/годишно, с екологичен еквивалент 280 тона/годишно спестени нездравословни излъчвания.

Жилищната постройка на ул. „ Максим Горки “ №5 е осем етажна и към сегашния миг следва издаване на позволение за прилагане. Общо 128 са жилищата в четирите входа на блoa c усъвършенствани енергийни xapaтepиcтии. След осъществяването на пакета от енергийно ефикасни ограничения са реализирани следните резултати - енергийни спестявания от към 1145 MWh/годишно, с екологичен еквивалент 410 тона/годишно спестени излъчвания СО2 и не на последно място нараснал комфорт на обитаване на постройката.

B резултат на ремонтните действия постройките към този момент са c клас на енергопотребление "С ", а преди този момент са били с клас на енергопотребление „ F “. Строително-ремонтните действия по двете здания са на обща стойност 2 083 200,00 лева и са финансирани напълно от Националната стратегия за енергийна успеваемост, по която Община Добрич има подписани общо четиридесет и един контракта.

В град Добрич към сегашния момента в развой на осъществяване са още 8 здания, които би трябвало да бъдат приключени преди началото на отоплителния сезон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР