Завърши започналата по-рано в събота размяна на затворници между Русия

...
Завърши започналата по-рано в събота размяна на затворници между Русия
Коментари Харесай

Завърши размяната на затворници между Русия и Украйна

Завърши почналата по-рано в събота замяна на пандизчии сред Русия и Украйна, оповестиха международните организации. Самолети, на борда на които са се намирали по 35-има пандизчии, са кацнали на летищата в Москва и Киев. Роднините на пристигналите пандизчии в Киев са приветствали гръмко идването на самолета.

Сред хората, които бяха разменени, са задържаните предишния ноември в Керченския пролив 24-ма украински моряци и основният редактор на РИА " Новости - Украйна " Кирил Вишински.

Моряците са закарани с рейсове от предварителния арест в московския регион " Лефортово " на летище " Внуково ". Сутринта там кацна украински аероплан, с който трябваше да заминат за родината си. Същевременно от интернационалното летище " Бориспол " край Киев излетя съветски аероплан с съветски жители на борда. Сред тях бе основният редактор на РИА " Новости - Украйна " Кирил Вишински, заяви по-рано генералният шеф на " Русия през днешния ден " Дмитрий Кисельов.

По-рано президентът на Русия Владимир Путин разгласи, че Москва и Киев ще проведат огромна замяна на арестувани лица, договарянията за които се водят от известно време. Както означи президентът, това може да бъде стъпка към нормализиране на двустранните връзки сред двете страни.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски помилва жители, които Киев би трябвало да освободи в подмяна на сходен жест от Москва, съобщи в това време украинският юрист Валентин Рибин, представен от Българска национална телевизия. " В сборния пункт на лицата, които вземат участие в обмена, участват съвсем всички в листата, контрактуван по-рано. Украинската страна, като взе поради обстоятелството, че хората, подлежащи на президентски декрет за опрощение, са доставени до пункта за събиране, е изпълнила съвсем всички свои отговорности, реализирани в договарянията ", сподели Рибин във видео известие, оповестено във Facebook.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР