Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол.

...
Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол.
Коментари Харесай

Приключи строителството на новия мост между Царево и Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол. От 14.00 часа през днешния ден път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в сектора на моста над река Изгревско дере, е отворен за придвижване за всички моторни транспортни средства. Целта на АПИ беше той да бъде подготвен преди началото на дейния летен сезон.

По трасето минава целият трафик към Южното Черноморие и е съществена пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово.

Строително-монтажните работи са приключени. Поставени са ограничаващите системи за пътища, хоризонталната маркировка и пътните знаци. В момента разрешената скорост за прекосяване през трасето е до 50 км/ч. След издаване на Разрешение за прилагане на сектора скоростта ще бъде изменена на до 90 км/ч. Процедурата по издаване на документа ще приключи преди началото на дейния летен сезон.

Обектът е признат от междуведомствена комисия, назначена със заповед на ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “, включваща представители на Областно пътно ръководство - Бургас, ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас, на строителя и консултанта.

Новото оборудване е построено по най-съвременни технологии, които покачват в пъти неговата резистентност. Излети са стоманобетонни водачи с дължина сред 17 и 25 м в другите елементи на структурата, които навлизат в здрава канара и не разрешават подкопаване на основите му при повишение равнището на реката.

Предстои премахването на краткотрайния път-брод, по който досега се извършваше прекосяването на моторни транспортни средства.

Припомняме, че наводненията от превалявания при започване на септември 2023 година компрометираха остарелия мост при Царево, част от републиканската пътна мрежа и е построен през 90-те години на XX век. Агенция „ Пътна инфраструктура “ предприе незабавни ограничения за унищожаване на авариралото оборудване, и построяването на краткотраен път - брод, по който да минават в двете посоки всички типове транспортни средства.

В оптимално къс период бяха извършени процедури по Закон за обществените поръчки за избор на реализатори на планиране, строителство и строителен контрол на новото оборудване. Изготвен бе механически план, направени бяха всички нужни геоложки и хидроложки изследвания, както и изискваните по закон съгласувателни процедури.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР