Завърши рехабилитацията на 17,4 км от третокласния път Враца –

...
Завърши рехабилитацията на 17,4 км от третокласния път Враца –
Коментари Харесай

Асфалтираха пътя от Враца до пещерата Леденика

Завърши рехабилитацията на 17,4 км от третокласния път Враца – пещера Леденика. Инвестицията е за близо 14 млн. лева, като планът се финансира от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ и националния бюджет, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).
Обновеният сектор стартира от регионалния център и приключва при входа за пещера Леденика. Трасето е с нова настилка, защитни огради, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

В чертите на Враца са ремонтирани булевардите „ Христо Ботев “, „ Крайречен “ и ул. „ Вратица “, съвпадащи с трасето на третокласния път, по метода „ студено преработване “. На места на бул. „ Крайречен “ е построена и колекторна система за дъждовна вода. Ремонтиран е мостът на р. Лева при Дома на екскурзианта в гр. Враца, прецизират от АПИ.
С ремонта на този път се покачва сигурността на придвижването до Леденика, която е една от най-посещаваните пещери у нас, до местността „ Пършевица “, до с. Згориград и се усъвършенства пътната инфраструктура на гр. Враца, допълват от там.
Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „ Пътища Северозапад 2016 ”, в което са две компании - „ Галчев Инженеринг ” ЕООД и „ Фармвил “ ЕАД.
Стойността на контракта е 13 664 574 лева с Данък добавена стойност.
Строителният контрол е сбъднат от Обединение „ ТСП КОНСУЛТАНТИ “ ДЗЗД с участници: „ ТРИ - Европейски Съюз “ ЕООД, „ СТРОЛ 1000 “ АД и „ ПИ Европейски Съюз КОНСУЛТ “ ЕООД. Техният контракт е за 202 787,57 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол е на „ Виа План “ ЕООД. Договорът им е за 2 935 лева.с Данък добавена стойност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР