Завърши първият 4 дневен семинар по себепознание чрез системата АСЕМАН

...
Завърши първият 4 дневен семинар по себепознание чрез системата АСЕМАН
Коментари Харесай

След семинарите под Олимп, Стилиян Иванов с уъркшоп и в София

Завърши първият 4 дневен семинар по себепознание посредством системата АСЕМАН на Стилиян Иванов и по неговите думи: “Първите 13 ученика си потеглиха от Гърция - всеки с това, което беше подготвен да получи.”

Най-възрастният възпитаник е на 80 години, а най-далечното място, от което дойде участник в семинара - Съединени американски щати. АСЕМАН от персийски: “асеман” - “небе”, “ман” - “аз”. Това е обучение за: “Небето в мен”, “Аз планиран в Безкрая на небето, “Божественото в мен”.

Практически и теоретични занимания, които ни оказват помощ да открием същинската си същина, да я приемем и да я живеем. Система за себепознание и естетика най-много със самите нас.

АСЕМАН е система, основана от режисьора Стилиян Иванов и сплотява: философия, само че не само; логика на психиката, само че не само; митология, само че не; математика; астрология, само че не само; драматургия; изкуство, само че не само…

Знанието, което споделя Стилиян - АСЕМАН, е композиция от всичко научено от него през изтеклите 36 години, в качеството му на режисьор и създател на 58 документални кино лентата, при срещите му с невероятни хора и просветени Учители от България и Света: от ашрамите на Индия и мистиците на Иран и Азербайджан до индианските шамани в Канада; от суфите в Египет, Сирия и Турция до боговдъхновените езотерици от Англия, Русия, Испания, Франция, Малта, Италия, Гърция, Германия…

Защо семинарите по АСЕМАН се организират в местността Ливитра - на брега на Бяло море, в подножието на планината Олимп?

Според античните създатели точно тук е бил заровен великият тракиец, преподавател по величие - Орфей. Тук Александър Велики и учителят му Аристотел почитали паметта на Орфей, черпели ентусиазъм, получавали предсказания за бъдещето…

А за какво Орфей? Почитан като един от мъдреците на света, за Орфей написа Павзаний в прословутото си “Описание на Елада”: “Oрфей е популярен маг, разкрил божиите мистерии, очищенията от нечестиви каузи, медикаментите за заболявания и омилостивяването на божия яд.”

За елините Орфей е “маг” в смисъла на “носещ Знание”, “посветител”, “извършващ обредни действия”. Използването на персийската дума “маг” за описанието на Орфей, а не елинския й еквивалент - “магьосник”, ясно демонстрира, че още в древността добре знаели същинския генезис на мъдростта и уменията на тракиеца Орфей - въпреки усвоени в Египет, те произхождали от Изтока.

Нещо повече! Според античната писмена традиция Орфей е “БАЩА НА АСТРОЛОГИЯТА” т.е. директно обвързван с АСЕМАН! Организатор на събитието е Център по себепознание “Орфей”, който приготвя два нови семинара по АСЕМАН в Гърция; от 9 д0 12 август и същите дати през септември.

А срещите със Стилиян Иванов ще продължат и в София - всеки финален уикенд на месеца той ще води своите семинари и уъркшоп по себепознание в постройката на Център “Орфей” - бул. “Пейо Яворов” 18.

Записване за участия на тел. 0878-368-606
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР