Затягат мерките срещу коронавируса и в София-област, съобщават от Прекратяват

...
Затягат мерките срещу коронавируса и в София-област, съобщават от Прекратяват
Коментари Харесай

Затягат COVID мерките и в Софийска област

Затягат ограниченията против ковид и в София-област , оповестяват от

Прекратяват се всички всеобщи мероприяти я - музикални и други фестивали, събори, фолклорни начинания и други с подобен темперамент.

Преустановяват се и всеобщите спортни събития на закрито, а навън те ще се организират без аудитория като се изключи включените в годишния държавен състезателен календар.

Разрешени са визитите на кина, театри и други театрални прояви на закрито, само че единствено при потребление на не повече от 30% от потенциала на пространствата, заемане единствено на седящи места през едно, съблюдаване на физическа отдалеченост от най-малко 1,5 м сред посетителите и носене на защитни маски.

Преустановяват се проведените групови визити на музеи и галерии .
 Затягат Коронавирус ограниченията във Видин, Перник и Сливен
Затягат Коронавирус ограниченията във Видин, Перник и Сливен

Театри и кина лимитират феновете до 30%

Собствениците и шефовете на търговски и административни обекти, предоставящи услуги на жителите, би трябвало да основат организация за надзор на броя на клиентите в съответния обект, като не позволяват повече от един човек на 8 кв. м.

На всички пазари, борси, базари и изложби се основава организация за еднопосочно придвижване , обезпечаване на надзор на влизащите лица и допускане на не повече от един човек на 8 кв. м. и обезпечаване на отдалеченост от най-малко 1,5 м. сред посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска.

Прекратяват се и присъствените групови занятия в езикови центрове, просветителни центрове и други обучителни центрове, танцови, музикални и други школи.

Преустановяват се визитите в детски центрове, клубове и други, предоставящи проведени групови услуги за деца. Събирания от частен темперамент (сватби, кръщенета, погребения и други) се организират в наличие на до 15 души.
 Стойчо Кацаров успокоява, че няма да се стягат ограниченията
Стойчо Кацаров успокоява, че няма да се стягат ограниченията

Ако ограниченията не се съблюдават, има дежурни телефони на РЗИ-тата

За учениците от Софийска област се вкарва следният ротационен принцип на образование:

- от 12 до 17 октомври класовете 1, 2, 3, 4, 7, 8 и 12 клас се образоват присъствено, а класовете 5, 6, 9, 10 и 11 клас минават на електронно образование.

- от 18 до 24 октомври класовете 1, 2, 3, 4, 5, 7 и 10 клас се образоват присъствено, а класовете 6, 8, 9, 11 и 12 клас минават на онлайн образование.

Детските градини и ясли са отворени, като работят при строго съблюдаване на противоепидемични ограничения.

Площадки за игра и паркове остават отворени при специфичен режим на посещаване - съблюдаване на отдалеченост и отбягване на скупчване на хора;

Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания с проведен превоз от Софийска област.

Прекратяват се се посещенията/свижданията в лечебните заведения , както и тези в профилираните институции за даване на обществени услуги и в тези за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Допускат се единствено изключения в някои обстановки (терминално заболели, по преценка на шефа на лечебното заведение/институцията и въведени съответни ограничения, и др.).

Припомняме, от през днешния ден бяха затегнати противоепидемичните ограничения и във
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР