Затяга се обръчът около важното пристанище Мариупол.Украинските въоръжени сили са

...
Затяга се обръчът около важното пристанище Мариупол.Украинските въоръжени сили са
Коментари Харесай

Украйна вече е без достъп до Азовско море

Затяга се обръчът към значимото пристанище Мариупол.

Украинските въоръжени сили са изгубили достъп до Азовско море, заяви министерството на защитата, предава Смята се, че 80 % от жилищата в Мариупол са потърпевши от съветските удари, а към 1000 души е допустимо да са към момента затрупани под опустошения спектакъл. Някои поданици на обсадения град бягат пешком. На този декор, президентът Зеленски съобщи, че е пристигнало време за диалози с Москва.

Володимир Зеленски прикани за всеобхватни мирни диалози с Москва, в противоположен случай Русия ще се нуждае от генерации, с цел да се възвърне от загубите от войната. Президентът съобщи, че Украйна постоянно е предложила решения за мир и е желала смислени и почтени договаряния за сигурността, без отсрочване.

"Искам всеки да ме чуе, изключително Москва. Време е за среща. Време е да приказваме. Време е да възстановим териториалната целокупност и справедливостта за Украйна. Иначе, загубите за Русия ще бъдат толкоз огромни, че ще са нужни няколко генерации, с цел да се възвърне ". - съобщи Володимир Зеленски.

Киев и Москва водят диалози от седмици, без признаци за пробив. Според украинския президент съветските сили съзнателно блокират филантропичните доставки за градовете, подложени на офанзиви.

"Това е военно закононарушение. Те ще дават отговор за него 100 %. Всеки, който издава сходни заповеди и всеки съветски боец, който ги извършва, ще бъде оголен и ще получи еднопосочен билет за Хага ". - посочи президентът на Украйна.

Зеленски съобщи още, че няма информация какъв брой души са починали след бомбардировката против театъра в Мариупол, където стотици хора бяха потърсили леговище. До момента са избавени към 130 души. Повече от 9 хиляди са евакуирани от пристанищния град и общо 180 хиляди през филантропичните коридори в страната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР