Затворник поиска 25 000 лв. обезщетение от държавата заради претърпени

...
Затворник поиска 25 000 лв. обезщетение от държавата заради претърпени
Коментари Харесай

Затворник иска 25 бона заради мухъл в килията му

Затворник изиска 25 000 лева обезщетение от страната поради претърпени неимуществени вреди /безсилие, безпокойствие, беззащитност, непълноценност и възприятие на пренебрежение/ за времето от 09.10.2015г. до 26.05.2017г.
Затворникът Красимир И. заведе дело против Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “, в който показва, че година и половина прекарал в неподходящи битови условия в килията. Бил заставен да стои на мраз, влага, мухъл, плесен, падаща мазилка и наслойка по железен долап. Той изискал и отсъждане на законна рента върху размера на компенсацията, считано от 09.10.2015г. до окончателното му погашение, написа в. "Монитор ".
Според очевидци по делото съществуването на влага, плесен и плесени в килията е резултат от умишлените дейности на Красимир. При инспекции на комисията по обичай и хигиена и при ежедневните обиколки, неведнъж са правени забележки да проветрява помещението и да изключва бързовара, с който съвсем непрестанно греел вода. „ Явно Красимир си е мислел, че по този метод ще може да изкара някакви пари, само че обстоятелствата са други “, разясниха осведомени.
В последна сметка магистратите от Административния съд в Кюстендил, порязаха мераците на Красимир с претекста, че искът е безпочвен.
Това е следващ неуместен иск от пандизчия в Бобов дол. Първенец по заведени каузи си остава Бисер Манолов, който е съдил страната за мръсни чаршафи, тясна килия, стегнати белезници и други Не дребна част от исковете му до този миг са приключили в негова изгода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР