Затвориха летище Катания заради изригване на вулкана Етна. Изхвърлянето на

...
Затвориха летище Катания заради изригване на вулкана Етна. Изхвърлянето на
Коментари Харесай

Изригване на Етна затвори летище Катания

Затвориха летище Катания поради изригване на вулкана Етна. Изхвърлянето на пушек и пепел при ново изригване в неделя докара до затварянето на близкото летище в Сицилия, заяви БГНЕС, базирайки се на италианския вестник „ Република “.

" Поради интензивността на Етна и огромното количество вулканична пепел по повърхността на летището, полетните интервенции са прекратени до възобновяване на изискванията за сигурност ", се споделя в изказване от летищните управляващи в Катания.

От ранните часове на неделя в района се чуваха мощни трясъци, оповестиха от Нациналния институт по геофизика и вулканология.

Но тежкият облак към върха на вулкана не позволяваше да се видят изригванията, оповестиха от Националния институт по геофизика и вулканология. С височина 3324 метра Етна е най-високият настоящ вулкан в Европа и през последните 500 000 години е изригвал постоянно.



През предходната година към 10 милиона пасажери са минали през интернационалното летище в Катания, което обслужва източната част на Сицилия, една от най-популярните туристически дестинации в Италия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР