Затворени проходи и заснежени пътища, опасен и бурен вятър в

...
Затворени проходи и заснежени пътища, опасен и бурен вятър в
Коментари Харесай

Бедствено положение в общините Карлово и Смолян заради ураганен вятър

Затворени проходи и заснежени пътища, рисков и плевел вятър в цялата страна. Бедствено състояние е оповестено в общините Карлово и Смолян поради ураганен вятър. 185 обитаеми места в южната част на страната са без ток. Снеговалеж и мощен вятър има във Варна, Добрич, Габрово и Пазарджик.

Бедствено състояние е оповестено в община Смолян поради проблемите, провокирани от бурния вятър. Вятърът изкорени дървета и прекъсна тока на доста места в Смолянско. Поривите напразно доближават над 65 км/ч, ураганът събори покрив на къща. Десетки са сигналите за паднали дървета, поради което има и затворени пътища за някои села.

Община Смолян популяризира предизвестие към жителите на града да не излизат от домовете си сред 12 и 14 часа, защото се чакат нови мощни пориви напразно. Директорите на образователните заведения са предизвестени да не пускат децата на открито.

В Общината заседава спешен щаб, който се оглавява от заместник-кмета инж. Мариана Цекова.

Без електричество са кв. Станевска в Смолян и селата Турян, Река, Требище, Момчиловци, Соколовци, Тикале и обитаемоте места по горното поречие на Арда. Затворени за придвижване са пътищата за Турян, Габрица и Левочево. Община Смолян умолява жителите единствено при незабавни и неотложни потребности да излизат от домовете си.



В Карлово също е оповестено бедствено състояние. Въвежда се в осъществяване част от проекта за отбрана при бедствия, оповестиха от общинския пресцентър.

Това решение бе взето след съвещание на спешния щаб поради мощния вятър. Част от покрива на болница МБАЛ " Киро Попов " е паднал върху кола за спешна помощ. Силният вятър е откъртил част от ламарините и дървените греди.

Много са и постъпилите сигнали за смачкани коли от повалени дървета в общината, най-вече те са от град Баня, където са регистрирани над 30 позвънявания за паднали дървета. Няма данни за потърпевши хора.


 Ураганен вятър, затворени проходи и заснежени пътища в страната Ураганен вятър, затворени проходи и заснежени пътища в страната
Затворени проходи и заснежени пътища, рисков и плевел вятър има в цялата страна. Кметът на Смолян разгласи бедствено състояние. Вятърът изкорени дървета и...

Линейка с болен на хемодиализа и десетина автомобила са закъсали по пътя Добрич - курортния комплекс " Албена " заради навята двуметрова пряспа край село Славеево. По пътя за Генерал Тошево също има аварирал рейс, който е препречил платното и придвижването е спряно.

Заради мощния вятър, чиито пориви доближават до 12 метра в секунда, в региона има голям брой спирания на заключения - високо напрежение, и това е причина за нарушеното електроснабдяване в селища. Все още помпените станции на " ВиК " са без ток, като екипи на " Енерго-Про " отстраняват повредите, осведомят от регионалната администрация.

От Областното пътно ръководство оповестяват, че пътните артерии от републиканската мрежа са проходими при зимни условия, като остават затворени правите Добрич-Варна и Добрич-Генерал Тошево-село Кардам. В цялата област 32 машини разчистват снега по всички пътни посоки.

Над 30 сигнала за катастрофи, свързани с метеорологичната конюнктура, са получени в оперативния център на пожарната в Пловдив.
 МОН: В 60 учебни заведения в страната са прекратени образователните занятия МОН: В 60 учебни заведения в страната са прекратени образователните занятия
Поради неприятни метеорологични условия, влошена пътна конюнктура, повреди в отоплителната апаратура, прекратено електрозахранване или висока заболеваемо...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР