Затворени метростанции, ограничено движение, промени в маршрута на наземния транспорт,

...
Затворени метростанции, ограничено движение, промени в маршрута на наземния транспорт,
Коментари Харесай

Затворено метро и ограничено движение – Москва очаква протести в подкрепа на Навални

Затворени метростанции, лимитирано придвижване, промени в маршрута на наземния превоз, затворени магазини и заведения за хранене в центъра на Москва – Русия се готви за нова порция митинги.

Поддръжниците на Алексей Навални приканиха за национални демонстрации с искане той да бъде освободен от пандиза, където чака решение на съда поради нарушена условна присъда.

Властите вземат ограничения в очакване на днешния протест в поддръжка на един от най-ярките съперници на Кремъл, който бе арестуван на 17 януари, незабавно след идването си на летище „ Шереметиево “ от Германия, където бе превозен в края на август 2020 година в безсъзнание поради отравяне с „ Новичок “. По-късно самостоятелни европейски лаборатории потвърдиха съществуването на невропаралитичния сътрудник в кръвта на съветския опозиционер. Същото откриха и от Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО).

Според Москва обаче Навални е останал в Берлин и след възобновяване си, с което е влезнал в прорез с условна присъда от правосъден развой за машинация, извършен през 2014 година, вследствие на което го грози затвор.

7 метростанции в съветската столица ще спрат да действат през днешния ден, планувани са и ограничавания за пешеходците, съобщи „ Би Би Си “.

Мнозина са решени да излязат на протест, макар температурите, достигащи -52 градуса в някои области.

По време на митингите предходната седмица в страната бяха задържани над 4 хиляди души, в това число малолетни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР