Затварят се областните градове, парковете, осигурява се час за пазаруване

...
Затварят се областните градове, парковете, осигурява се час за пазаруване
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: Още двама са излекувани от COVID-19 в България

Затварят се регионалните градове, парковете, обезпечава се час за извършване на покупки на възрастните хора. По-строгите ограничения се вкарват, тъй като им е пристигнало времето, сподели основният държавен хигиеничен контрольор доктор Ангел Кунчев пред Българска национална телевизия.

Заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, с която се вкарват новите противоепидемични ограничения в действие от през днешния ден,а ограниченията са в действие до експлицитната им анулация.

" Мерките са взети, тъй като към момента има хора, които не възприемат обстановката съществено. Най-трудно ще бъде на органите на Министерство на вътрешните работи за ограничение на придвижването без да пречат на хората от бизнеса или на нуждаещите се от медицински грижи ", добави доктор Кунчев.

Той призна, че обстановката е неприятна, само че всеки би трябвало да се запознае с разпоредбите и да се опита да се съобрази с тях.

" Това, което желаеме, е да понижим вредите ", разяснява основният хигиеничен контрольор.

Той изясни, че в случай че успеем в границите на месец да ограничим контактите си, евентуално ще си спестим доста неприятности.

" Смисълът на ограниченията е да не се минава до стъпки като вечерен час, тотална възбрана на придвижването вътре в градовете без специфична причина ", сподели още доктор Ангел Кунчев. Той разгласи, че още двама души са излекувани.

" Днес ген. Мутафчийски заяви за първия оздравял, аз мога да допълня, че и от Плевен към този момент има двама с две негативни проби, минали 14 дни. Трябва да има оптимизъм в цялата работа. Аз съм уверен, че огромната част - 60-70% тъкмо по този начин ще завършат - с цялостно излекуване. Надали ще надминем този %, който в другите страни - Азия, Европа - показват - 2-3%. Въпросът е да запазим нашите родители, баби и дядовци. Там е ориентирано цялото ни изпитание ", добави доктор Кунчев.

 

dnes.bg

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръж
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР