Руският президент Владимир Путин подписа указа за назначението на Михаил

...
Руският президент Владимир Путин подписа указа за назначението на Михаил
Коментари Харесай

Путин озадачи дори руснаците с министерски пост за скандален политик от Сауната с Жириновски

Руският президент Владимир Путин подписа указа за назначението на Михаил Дегтярьов за министър на спорта.

Вчера 42-годишният някогашен занаятчия на спорта по фехтовка смени Олег Матицин, които заемаше поста от 2020 година Назначението на Дегтярьов беше утвърдена от Народното събрание с цялостно болшинство – 350 гласа „ За “, 79 въздържали се и нито един срещу. От друга страна обаче провокира доста отрицателни реакции от елементарните жители, които засипаха обществените мрежи с недоволни мнения.

Михаил Дегтярьов е обвързван освен с фехтовката, само че и с един от най-обичаните спортове в Русия – хокеят на лед. Той е ръководител на попечителския съвет на Амур (Хабаровск), който взе участие в шампионата на Континенталната хокейна лига. Освен това е член на управата на Руската хокейна федерация. През 2021 година Дегтярьов беше определен на губернатор на Хабавския край от Либерал-демократическата партия на Русия, който беше учредена от спорния Владимир Жириновски (починал през 2022 г.), съобщи Блиц.

„ Този е шут. Как изобщо може да заема поста, на който са били толкоз мощни фигури в съветския спорт “, разяснява един от потребителите на обществените мрежи.

„ От сауната в министерския кабинет. Това е историята на триумфа. Посвещава се на учителя Жириновски “, написа различен, напомняйки за взаимните визити на двамата в сауна.

Мнозина напомнят и някои от сензационните законодателни начинания на Михаил Дегтярьов в ролята му на народен представител. Сред тях са възбрана за продажбата на долари в Русия, пребоядисване на Кремъл в бял цвят, възбрана за продажбата на алкохол в границите на един ден от годината и основаване на речник с хули. Сред другите му оферти са връщането на имперския съветски байрак като национално знаме, възбрана на хомосексуалистите да подаряват кръв и основаване на държавен стандарт за Дядо Коледа и Снежанка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР