Затварянето на училищата заради пандемията от COVID-19 има пагубно влияние

...
Затварянето на училищата заради пандемията от COVID-19 има пагубно влияние
Коментари Харесай

СЗО: Затварянето на училищата заради пандемията има пагубно влияние върху децата

 Затварянето на учебните заведения поради пандемията от COVID-19 има пагубно въздействие върху децата, съобщи Световната здравна организация. 

Училищата не би трябвало повече да бъдат затваряни след началото на образователната година, обявиха СЗО и УНИЦЕФ. Те приканиха държавните управления в Европа да се погрижат учебните заведения да останат отворени, макар разпространяването на COVID-19.

Мерките, които могат да обезпечат учебните заведения да останат отворени, са опция учителите и децата над 12 години да бъдат имунизирани, положително проветрение на класните стаи, дребни класове по опция, разстояние сред чиновете и постоянно тестване на учениците.

Европейският район на СЗО обгръща 53 страни, от Европа до Туркменистан, Беларус и Русия.

Пандемията провокира най-катастрофалното спиране на образователния развой в историята, съобщи Ханс Клуге, шеф на СЗО за Европа. Той акцентира, че ходенето на учебно заведение е от първостепенна значимост за психологичното здраве и обществените умения на младите, както и тяхното обучение. Училищата вършат децата щастливи и продуктивни членове на обществото.

Ханс Клуге добави, че е обезпокоен от увеличението на случаите, изключително в страни на Балканите, Кавказ и Централна Азия. Той си го изяснява с по-заразния вид Делта, множеството пътувания и разхлабването на ограниченията в доста страни.

СЗО изрази угриженост за забавянето на имунизационните акции. Ваксинирани в региона са към половината от хората. От шест седмици темпът се забавя. Ханс Клуге прикани държавните управления да се намесят на локално равнище.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР