Затварянето на училища през последната година е довело до сериозни

...
Затварянето на училища през последната година е довело до сериозни
Коментари Харесай

Оксфорд: Децата не са научили нищо през изминалата година

Затварянето на учебни заведения през последната година е довело до съществени пропуски в ученето, защото учениците в по-малките класове на практика не реализират прогрес, като учат вкъщи, затова не получават нови познания. Това сочи ново изследване на откриватели от Оксфордския център за демографски науки Leverhulme, оповестено в Proceedings of the National Academy of Sciences. Загубите на образователния материал учене са изключително мощно изразени в фамилии с ниско равнище на обучение, тъй като родителите не могат да оказват помощ на децата си, а отдалеченото образование не им дава опцията да се учат сами.

Малък или никакъв прогрес

Анализът е изработен посредством събиране на данни от Нидерландия, където образователните заведения бяха затворени в продължение на 8 седмици по време на първия локдаун. Изследване на центъра за демографски науки на Оксфордския университет сподели, че макар високото качество на отдалеченото образование, учащите се в началните класове са постигнали към една пета от годишния прогрес. Това закъснение подхожда на времето, през което учебните заведения са били затворени. При децата с малко образовани и неблагополучни фамилии усложненията са големи.

Авторите на проучването акцентират, че резултатите са " ужасни " и евентуално са същите и в международен аспект,  тъй като холандските студенти са имали измежду най-хубавите благоприятни условия за виртуално образование и все пак са изгубили приблизително 20 % от упования прогрес заради затваряне на учебните заведения. Следователно в страни с по-лоша онлайн система, каквато е България, пропуските са още по-големи.

 „ Учениците са постигнали дребен или никакъв прогрес, до момента в който се учат от вкъщи, а загубите са изключително съсредоточени измежду учениците  с родители с ниско обучение. За тях загубата е с към 50% по-лоша, в сравнение с за другите “, разяснява доктор Пер Енгзел, един от създателите на изследването.

Мониторът не може да измести дъската

„ Тези резултати удостоверяват най-лошите опасения на педагозите и другите заинтригувани лица по отношение на първия локдаун. Нидерландия е направила всичко напълно вярно. Учителите и администрацията са положили големи старания. Правителството е осигурило спомагателна поддръжка и финансиране. Децата разполагат с широколентова интернет връзка в своите домове, която е по-добра спрямо другите страни. Но откакто отваряме дума за това, във Англия, където учебните заведения бяха затворени за по-дълго време, следствията сигурно са по-сериозни “, добавя откривателят Арън Фрей.

Продължава на идната страница... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР