Затваряне на детските градини в областите Плевен и Габрово, където

...
Затваряне на детските градини в областите Плевен и Габрово, където
Коментари Харесай

Затварят яслите и детските градини в Плевенско и Габровско

Затваряне на детските градини в областите Плевен и Габрово, където бяха диагностицирани по двама души с ковид, планува заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Така с изключение на грипната почивка, въведена около разпространяването на грипния вирус вид Б, която визира учебните заведения, рестриктивните мерки се уголемяват и до по-малките деца, които съгласно вирусолозите са едва податливи на COVID-19.

В областите Габрово и Плевен до второ разпореждане се стопират образователните и извънкласните занимания в учебните заведения, университетите и в другите обучителни институции и организации, подрежда Ананиев.

Преустановяват се детските и женските съвещания, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приемът и провеждането на планова оперативна активност и свижданията във всички лечебни заведения. Преустановяват се всички всеобщи мероприятия, в това число спортни и културни (кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират доста хора на закрито).

На територията на цялата страна се преустановяват визитите на културни мероприятия, включително и кина. Спортните мероприятия ще се организират без аудитория. Забранява се провеждането на всевъзможни всеобщи мероприятия, в които вземат участие деца.

Министърът издаде заповеди, с които вкарва се карантинен режим на работа в лечебните заведения " Д-р Георги Странски ", Плевен и " Д-р Тота Венкова ", Габрово. Ограничава се достъпът на външни лица, преустановяват се детските и женските съвещания, приемът и плановите интервенции, както и свижданията.

Въвежда се 14-дневна карантина в отделенията, в които са приети в болница и изолирани пациентите с доказани проби за. Преустановяват се приемът в и изписването на пациенти от съответните отделения. Нарежда се засилен антисептичен режим.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (253)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР