Затова хората често одушевяват автомобила си. Анкета сред 900 души

...
Затова хората често одушевяват автомобила си. Анкета сред 900 души
Коментари Харесай

Луд Ли Си Ако Говориш С Колата Си!

Затова хората постоянно одушевяват автомобила си. Анкета измежду 900 души сподели, че тези, които харесват колата си, са по-склонни да приказват за нея като че ли има темперамент и разсъдък. Заради непредвидимостта й, в случай че се скапе или направи нещо ненадейно, започваме да й приказваме.

Макар и да не е потвърдена ясна връзка сред антропоморфизма и обществената просветеност, съгласно доктор Епли връзката е мощна, тъй като колкото по-често хората се ангажират с различен разсъдък, толкоз по-успешно интерпретират желанията му, а това ни прави обществено интелигентни, написа Пик.

Д-р Епли е правил опити с хора и часовника " Клоки ", който буди, като скача върху индивида или бяга от него. На едната част от групата той споделил, че часовникът е предвидим, а на другата - непредвидим. След като ги оставил уединено с него, ги запитал дали часовникът е рационален.

Участниците от " предвидимата " група по-често казвали, че той е интелигентен. Направеният им магнитноядрен резонанс разкри, че се задействат същите зони на мозъка, с които мислят за съзнанието на други хора.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР