Затлъстяването е хронична болест, причинена от комплексно взаимодействие между генетични,

...
Затлъстяването е хронична болест, причинена от комплексно взаимодействие между генетични,
Коментари Харесай

Последно поколение ултразвуков апарат в помощ на пациентите със затлъстяване във Варна | По-здрави, заедно с ДКЦ Младост

Затлъстяването е хронична болест, породена от сложно взаимоотношение сред генетични, метаболитни и фактори на околната среда /социални, психични, поведенчески/, водещи до дисбаланс сред приема и разхода на сила. Постигането на задачите при битката със затлъстяването изисква мултидисциплинарен метод с присъединяване на екип от общопрактикуващи лекари, ендокринолози, гастроентеролози, експерти хранене и диететика, други

ДКЦ Младост има подготвеност да бъде сътрудник на всички лекари-специалисти, ангажирани с казуса затлъстяване. Пациентите, започващи лекуване с лекарства, намаляващи тежестта, както и тези с към този момент назначена терапия, могат да получат сложна грижа и оценка в нашия функционален кабинет. ДКЦ Младост има подписан контракт с НЗОК.

КАКВО ВКЛЮЧВА ПОСЕЩЕНИЕТО ПРИ НАС?

Физикален обзор

⦁ Ехографско проучване и еластография на черен дроб и щитовидна жлеза

⦁ Оценка за съществуване на свързани със затлъстяването затруднения: захарен диабет вид 2, артериална хипертония, сърдечно-съдови болести и други

⦁ Оценка на кожни белези за инсулинова устойчивост

⦁ Диагностициране на прекарани холицистит и изострен панкреатит

⦁ Измерване на тегло, растеж, пресмятане на показател телесна маса /BMI/, обиколка на талията, артериално налягане

Лабораторни проучвания, имащи отношение към:

⦁ Ендокринна система

⦁ Храносмилателна система, черен дроб, панкреас

⦁ Отделителна система

Препоръчително е успеваемостта на лекуването и индикаторите от лабораторните и функционалните проучвания да бъдат оценени на всеки три месеца.

ИЗПОЛЗВАНА АПАРАТУРА

General Electrics Versana Premier - последно потомство ултразвуков уред

- Ехография на стомах и щитовидна жлеза;

- Еластография на черен дроб, щитовидна жлеза.

Еластографията на черния дроб съставлява нагледно неинвазивно проучване, което се употребява за оценка на положението на черния дроб. Процедурата прави оценка дебелината и еластичността на тъканта, като се употребяват звукови талази, с цел да произведат нужните трептения.

Тanita DC 360S – профилиран уред за разбор на телесното тегло

Анализаторите Танита дават подробна информация за здравословното положение съгласно телесния състав и оферират опция за предварителна защита и рекомендации при отклонения от нормата.

С апарата се прави акуратен разбор на телесното тегло, мери се електрическото противодействие (биоимпеданс) на другите типове тъкани в тялото, получава се точна информация за тегло; физически състав; количество в килограми и в % на мастната тъкан /подкожна и висцерална/, телесната вода, мускули, костна маса, показател на телесната маса (BMI), съществена обмяна на веществата /метаболизъм неподвижен – нужните за калории за действие на организма за 24 часа/ и метаболитна възраст.

За да получите спомагателна информация за екипа, извършващ профилираните проучвания в ДКЦ Младост - Варна и да си запишете час, обадете се на посочения по-долу телефон. Нашите координатори ще отговорят на всеки зародил въпрос.



ДКЦ Младост - гр. Варна, бул. „ Република “ 15, етаж 3

тел. 0878 630 878

[email protected]

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР