Затлъстялото шкембенце е изключително упорито за преборване. И макар често

...
Затлъстялото шкембенце е изключително упорито за преборване. И макар често
Коментари Харесай

Най-големите грешки в борбата срещу шкембенцето

Затлъстялото шкембенце е извънредно настойчиво за преборване. И въпреки постоянно да е наричано с шеговити имена - да вземем за пример " бирено " при мъжете, натрупването на мазнини в коремната област е най-опасното.

Защо ни е толкоз мъчно да се преборим с него? Отговорът на английски експерти, представени от в. " Дейли остарял " е, че евентуално позволяваме някои основни неточности.

Според доктор Люк Джеймс от Бупа Англия, най-честите неточности в битката против рисковото и настойчиво затлъстяло шкембенце са:

Прекалена консумация на захар
 Учени предизвестяват, че потреблението на захар може да провокира нападателна форма на рак ThinkStock/Getty Images
Плодовете и зеленчуците без подозрение са потребни за здравето, само че от време на време могат да доведат до струпване на ненужно тегло поради високото наличие на естествени захари в тях.

Освен това постоянно в нискомаслените артикули се съдържат нараснали количества добавена захар, тъй че е целесъобразно да четем деликатно етикетите на храните.

" Уверете се, че не включвате в менюто си обилие от добавена захар и че съблюдавате размерите на порциите ", поучава доктор Джеймс.

Прекомерен стрес

Когато човек е напрегнат, се отделя стресовият хормон кортизол, който може да докара до натрупването на повече мазнини в коремната област. Поради тази причина специалистите предлагат да отделяме време за разформироване денем, да вземем за пример 10 минути йога или медитация.

Недоспиване
 
 Недоспиването освен се отразява зле на здравето, само че също по този начин трансформира характера ни ThinkStock/Getty Images
Липсата на задоволително сън - сред седем и девет часа през нощта, може да повлияе отрицателно върху отслабването. Причината е, че вследствие на недоспиване се покачват равнищата на хормоните на глада и понижават тези на хормоните, които ни карат да се усещаме сити.

Недостатъчна консумация на протеини

Протеините обезпечават по-продължително чувство за задоволеност и са отлични съдружници в битката против непотребното тегло. Те способстват за построяването на мускулни тъкани. Известно е, че колкото повече мускули имаме, толкоз по-лесно изгаряме мазнините.

Неправилни тренировки

Фокусирането единствено върху коремната област няма да ни обезпечи осанката на фантазиите. Експертите предлагат на искащите да отслабнат да насочат вниманието си към цялото тяло.

Прекомерни тренировки

Прекаляването с тренировките може повече да навреди, в сравнение с да помогне за намаляване.

 фитнес тренировки ThinkStock/Getty Images
" Човешкото тяло се нуждае от здравословен баланс сред подготовка и отмора. Прекаляването с извършения пречи на тялото да се отърве от непотребните мазнини. Тренировките без отмора оказват въздействие върху стресовия хормон кортизол и надлежно до струпване на повече мазнини в коремната област ", изяснява доктор Джеймс.

Ударна диета

Здравословното хранене и измененията в метода на живот са целесъобразни за хората, които желаят да отслабнат. Ударните диети обаче не са най-хубавият съдружник.

" Приемът на прекомерно малко калории по-скоро вреди, в сравнение с оказва помощ. Ако ограничим фрапантно калорийния банкет, тялото влиза в режим на недояждане. В резултат на това се забавя метаболизмът и отслабването става по-трудно ", добавя специалистът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР