Застреляният граничен полицай край Елхово е насочил фенер към пробив

...
Застреляният граничен полицай край Елхово е насочил фенер към пробив
Коментари Харесай

15 изстрела дошли от турска страна, полицаят отвърнал! Говор...

Застреляният граничен служител на реда край Елхово е насочил фенер към пробив в оградата, с цел да го огледа и тогава е пристигнал съдбовният изстрел от турска страна. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, който е на мястото. Военният от патрула не се е отдръпнал, както бе обявено по-рано, а се е прикрил зад джипа, с който е пристигнал патрулът и е отвърнал на огъня. Казал е, че е имало 10-15 изстрела, написа " 24 часа ".

" След 20 часа нощес в региона на 242 пирамида до селото граничен наряд в състав серж. Петър Бъчваров и чиновник на Министерство на вътрешните работи се натъкват на срез на оградата. Слизайки от моторното транспортно средство, нашият чиновник насочва фенера към въпросния срез в оградата, последва незабавно изстрел от Турция като още с първия изстрел сътрудника е погубен. Стрелят и по сержанта, който за благополучие съумява да се крие зад МПС-то, а изстрелите не престават – 10-15 изстрела са създадени. За благополучие, той остава незасегнат, а групата стрелци се отдръпва в дълбочина към вътрешноста на Турция. Предприети са дейности по определяне на причинителите ", разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

 
Българските управляващи са осъществили незабавно контакт с турските си сътрудници, които уверили, че ще предпиремат всички ограничения групата да бъде хваната и виновните за убийството да бъдат изправени пред закона.

Министърът на вътрешните работи
Иван Демерджиев дефинира случилото се като невиждано.
" В случая става въпрос за престъпно действие и изключителна експанзия. Дотук сме се опитвали нашите чиновници да извършват дейностите си без ненужни вреди към хората, които се пробват да преминат границата. Уверявам ви, че в случай че има произшествия на границата оттук насетне, те няма да са ориентирани към нашите чиновници. Ще бъдем безусловно безкомпромисни към всеки, които се пробва да премине незаконно границата ", съобщи Демерджиев.

30-годишният граничар  бе погубен нощес на българо-турската граница край село Голям Дервент.

 
Стреляли са мигранти или трафикантите им, сподели още министърът. Веднага е направена връзка с турската страна. Оттам са оказали цялостно подпомагане, докарали жандармерия, блокирали подстъпите към прилежащите градове като Одрин.

" Имаме уверенията на турската страна, че стрелците ще бъдат хванати и предадени на правораздаването ", сподели още Демерджиев.

Той изясни, че би било мъчно на граничните чиновници да работят с бронежилетки.

" В този случай изстрелът е бил в главата на служителя, тъй че бронежилетка няма да помогне ", добави той.

Вътрешният министър бе безапелационен, че кадрови промени не са нужни.

" Няма мотив за кадрови промени. Това, че някой урод е решил да стреля през границата, не значи, че трябват кадрови промени. Не можем да ги вършим всеки ден ", съобщи министърът.

Днес Демерджиев ще организира диалог с турския министър на вътрешните работи. “Ще изисквам турската страна да разбие каналджийските мрежи, както ние. Поискал съм същото от ”Европол ” и от Европейска комисия. Докато тези каналджийски мрежи не бъдат разрушени напълно, това ще се случва освен с наши чиновници, а и с непознати ”, безапелационен беше той.                                         

                                                           
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР