Застреляният боец командвал взвод от Интернационалния легион, планирал да се

...
Застреляният боец командвал взвод от Интернационалния легион, планирал да се
Коментари Харесай

Убиха в Украйна полски командир, награден лично от Зеленски

Застреляният войник командвал взвод от Интернационалния легион, възнамерявал да се върне вкъщи заради приключване на военния му контракт

Във войната в Украйна почина полски доброволец, който може би е бил пълководец на взвод от Интернационалния легион, написа украинската осведомителна организация УНiАН, представена от БЛИЦ.

За гибелта на полския жител заяви министърът на канцлерството на Съвета на министрите на Полша Михал Дворчик в своя Twitter. Той посочи, че военният е умрял в петък, 24 март, само че не разкри самоличността на героя.

„ Днес почина още един украински боец - жител на Полша “, написа той.

По думите на Дворчик още двама доброволци са ранени на бойното поле в Украйна и са в тежко положение.

Ранени са и двама медицински доброволци, попаднали под обстрел от руснаците в зоната на бойните дейности. Един от потърпевшите към този момент е откаран за лекуване в Полша. Вторият към момента е в Украйна, той е превозен от Днепър до Киев за оказване на помощ, сподели Дворчик.

По-късно журналистът от Polsat News Матеуш Ляховски посочи в своя Twitter, че командирът на взвода на Международния легион на име Михал може да е починалият полски боец в Украйна.

Според известия в медиите Михал се биел в Украйна от април предходната година и единствено месец по-късно възнамерявал да се върне вкъщи в Полша заради приключване на военния му контракт. Там той възнамерявал да показа с сътрудниците си бойния си опит в Украйна.

Ляховски също напомня, че Михал на бойното поле бил олицетворение на достойнството на боеца и се отличавал с особена храброст, макар вродената си невзискателност.

„ Той неведнъж е казвал, че се бори за свободата на Украйна и сигурността на Полша “, акцентира Ляховски.

Журналистът посочи, че преди месец персонално командирът на взвод на Международния легион е получил медала „ За смелост “ от водача на страната Володимир Зеленски.

На бойното поле в Украйна постоянно жертвите на съветската инвазия са и представители на интернационалните легиони, които се борят дружно с въоръжените сили на Украйна.

Вчера стана известно, че френският доброволец, 30-годишният Кевин Д, който е бил филантропичен служащ преди пълномащабното навлизане на Руската федерация, е умрял покрай Бахмут.

Също на 21 март стана известно, че новозеландецът Кейн Те Тай, който е служил в отбранителните сили на Нова Зеландия, е бил погубен в борби с Руската федерация. Той води война в Украйна близо година.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР