Застреляха вълк край кърджалийското село Велишани. Жителите на селото споделиха,

...
Застреляха вълк край кърджалийското село Велишани. Жителите на селото споделиха,
Коментари Харесай

Застреляха вълк до село в Родопите

Застреляха вълк край кърджалийското село Велишани. Жителите на селото споделиха, че и преди хищницитете са нападали домашните им животни. По време на отстрела вълците са били два, само че единият е избягал, заяви кметът Севим Салиф. 

Според него вълците в региона не са един или два. Преди петнадесетина дни на камера, сложена от ловната дружинка в селото, е снимана глутница от 6 хищника. Още един вълк е сниман на камерата във вторник.

 „ Въпреки че са засечени на камера, за наша наслада от седмица сме нямали случай на нападнато животно. Но ловците от селото и от прилежащата дружинка нощем дежурят, с цел да няма набези от вълци “, изяснява кметът. По думите му отстреляният вълк е възрастен и много наедрял. Той описа също, че зимно време, нощем, се чува по какъв начин вият. За благополучие, до момента е нямало случай на атакуван човек, а единствено на  животни, които са били на паша, добави кметът на Велишани Севим Салиф. Той  напомни, че идва времето, когато гъбари и билкари потеглят из горите, предава Българска телеграфна агенция.

От Ловно-рибарското сдружение в Кърджали разясняват, че от предходната седмица до през днешния ден са издадени 7-8 самостоятелни разрешителни за лов на вълци. Те са годни до края на май, докато се чака да бъдат отстреляни още хищници.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР