Застрашеният от изчезване черен лешояд, който е проследен от България,

...
Застрашеният от изчезване черен лешояд, който е проследен от България,
Коментари Харесай

В Анталия излекуваха черен лешояд, пуснат на свобода от Зел...

Застрашеният от изгубване черен лешояд, който е проследен от България, беше открит отпаднал в Анталия. 

 DHA

Черният лешояд се е родил в зоологическа градина в Белгия. Той е пуснат на независимост тази година, откакто е опръстенен от Природозащитен фонд " Зелени Балкани " в България и екипиран с GPS устройство. Установено е, че птицата, която е почнала да мигрира и е била следена от GPS, е почнала да се спуска, когато е стигнала до Анталия и след известно време е слязла на земята.

 DHA

От институцията са уведомили екипите на националните паркове и са поискали птицата да бъде прегледана. Отишлите на посочените координати екипи разкрили изтощената птица. При първия обзор е открито, че тя е недохранена и заради това не е могла да продължи миграцията си. 

 DHA

Черният лешояд с обсег на крилата към 1 метър и тегло 6 кг и 900 грама е откаран в Природния парк на община Анталия за обстоен обзор и възобновяване на здравословното му положение.

 DHA

Директорката та Природния парк Др. Айгюл Арсун показа за организация Демирорен (DHA): „ Черният лешояд беше донесен при нас преди към 10 дни. Оттогава се грижим за него, следим го и го лекуваме. Беше проследено тежестта на птицата, бяха направени рентгенови фотоси и кръвни проучвания. Осигурихме нужната храна и витаминни добавки, с цел да може се съвземе. "

 DHA

Арсун добави, че този тип е доста значим за екосистемата, тъй като е чистач на природата. „ Беше открито, че няма спънка за връщането му в естествена среда. Беше открита общественост от лешояди в близкия регион Афьонкарахисар. Птицата беше пусната там. Надявам се, че ще продължи миграцията си. Това е застрашена птица ", заключи тя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР