Застрашените животни в Софийския зоопарк са изобразени на изложба с

...
Застрашените животни в Софийския зоопарк са изобразени на изложба с
Коментари Харесай

Изложба с екопослание показва застрашените животни в Софийския зоопарк

Застрашените животни в Софийския зоопарк са изобразени на галерия с екологично обръщение. Персийският леопард, египетският лешояд и бърнестата мечка са част от животните, които са изрисувани на 10 варела.

Едно от най-новите попълнение в зоологическата градина са двойка маймуни тамарини. В Софийския зоопарк се отглеждат десетки застрашени типове, някои от тях са двойки и към този момент сполучливо се развъждат.

" Целта ни е да насочим вниманието на хората и да им дадем потребната информация, че ние отглеждаме всички тези предпазени типове. Искаме хората да схванат, че зоопарка не просто място за развъждане, ами и ма за цел и да ги развъжда ", съобщи Добромир Бориславов, шеф на Софийския зоопарк.

Едно от животните, изобразено на изложбата, е лъвският макак. Днес те се престрашиха и излязоха на открито, макар неприятното време.

Двата бели бенгалски тигъра през днешния ден са изключително игриви. Те са брат и сестра на възраст. Женската се споделя Нарцис, а мъжкият е Киафа. Белите тигри са цветна разновидност на бенгалските тигри и не са албиноси. Имат светлокафяви линии и сини очи. И те са час от изложбата, тя е едно от събитията, отдадени на 133-ата годишнина от основаването на зоологическата градина.

СНИМКИ: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия























Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР