Застраховки имат едва няколко магазина в търговския център Търговският център

...
Застраховки имат едва няколко магазина в търговския център Търговският център
Коментари Харесай

Изгорелият мол в руския град Кемерово не е бил застрахован

Застраховки имат едвам няколко магазина в комерсиалния център

Търговският център " Зимняя вишня " в съветския град Кемерово, където при пожар в неделя починаха 64 души, не е бил застрахован. Застраховани са били единствено няколко магазин, като компенсациите по тези застраховки възлизат на по-малко от 120 млн. рубли (ок. 3,3 млн. лева.). Това заяви президентът на Всерусийския съюз на застрахователите Игор Юргенс. " Към сегашния миг сме изяснили всички условия по дадения обект: застраховка има единствено остарялото здание, което не е потърпевшо, новата постройка на комерсиалния център, която е изцяло унищожена от огъня, е останала незастрахована. Собственикът е водил договаряния за сключването на застраховка, само че те по този начин и не са финализирани ", заяви Юргенс. Той акцентира, че не е било застраховано нито имуществото на мола, нито отговорността на притежателя пред трети лица.
Оборудването и материалните полезности на един от магазините са застраховани в " Росгосстрах ". Имуществото на различен магазин ( " Евросеть " ), както и банкоматът на Бинбанк са застраховани в " РЕСО-Гарантия ". Предполагаемия размер на вредите застрахователят прави оценка на 2,7 млн. рубли. " РЕСО-Гарантия " евентуално ще заплати и към 41,7 млн. рубли на магазина " Детский мир ", застрахован в компанията.
В " Ренессанс страхование " е застрахован магазин за козметика, помещавал се в комерсиалния център. Щетата е оценена на към 4,5 млн. рубли, разгласи изпълнителният вицепрезидент на застрахователя Владимир Тиняков.
В " Согласие " и " Арсенал " са застраховани два дребни обекта, във " ВТБ Страхование " ‒ още един, по-голям обект, посочи Юргенс. Двете застрахователни сдружения сами са оповестили, че са застрахователи на обектите в мола. Обезщетенията няма да превишат общо 100‒120 млн. рубли.
Още по тематиката 27 Март 2018 | Руското държавно управление отпуска по 1 млн. рубли на умрял при пожара в съветския мол 26 Март 2018 | Експерт: Магазините в пламналия съветски мол би трябвало да имат застраховка 26 Март 2018 | 64 са към този момент жертвите на пожара в съветския град Кемерово 26 Март 2018 | Застраховател оцени вредите от пожара в съветския мол на 3 милиарда рубли 26 Март 2018 | 53 души починаха при пожар в съветски мол
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР