Застрахователното покритие ще бъде обезпечавано от застрахователен консорциум, организиран от

...
Застрахователното покритие ще бъде обезпечавано от застрахователен консорциум, организиран от
Коментари Харесай

Една от най големите биткойн борси застрахова криптоактивите на клиентите си

Застрахователното покритие ще бъде обезпечавано от осигурителен консорциум, проведен от AON

Една от най-големите криптоборси за търговия с биткойни – Gemini, ще застрахова криптоактивите на своите клиенти посредством интернационалния осигурителен брокер AON.
От Gemini Trust Company означават, че застрахователните услуги ще пазят рискмениджмънта, спестяванията и здравето на корпоративните клиенти. Застрахователното покритие ще бъде обезпечавано от осигурителен консорциум, проведен от AON, като част от стратегия за обезпечаване на доларовите депозити, които борсата поддържа. Защитата е планувана от Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите в Съединени американски щати (FDIC - Federal Deposit Insurance Corporation). Според известието, от Gemini са съумели да потвърдят на застрахователите, че са водеща борса с първокласен депозитар.
Интересът към обезпечаване на криптоактивите нараства съразмерно с известността на криптовалутния пазар. Пренасянето на застрахователните механизми върху криптопазара обаче не е толкоз елементарно, както поради професионалните нюанси на застраховането, по този начин и поради националните законодателства.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР