Застрахователният холдинг Еврохолд, който в края на юли приключи сделката

...
Застрахователният холдинг Еврохолд, който в края на юли приключи сделката
Коментари Харесай

Еврохолд приготви 220 млн. лв. за борсовите 33% от ЧЕЗ

Застрахователният холдинг " Еврохолд ", който в края на юли завърши договорката https://www.mediapool.bg/evrohold-priklyuchi-sdelkata-po-pridobivaneto-na-chez-news324619.html с ЧЕЗ за придобиването на енергийните ѝ активи в България, в сряда разгласи търговите си оферти към притежателите на остатъчните 33 на 100 от сдруженията " ЧЕЗ Разпределение " и " ЧЕЗ Електро ". В момента тези дялове се търгуват на Българската фондова борса (БФБ), само че мажоритарният притежател желае да ги придобие. В същото време " Еврохолд " е запазил като се изключи един член настоящия чешки мениджмънт на двете сдружения, заменени са единствено надзорните им препоръки, като един от новите членове е Асен Христов – главният акционер на застрахователния холдинг.

Предложената, написа в търговото предложение за " ЧЕЗ Разпределение ", изпратено до Комисията за финансов контрол (КФН) и оповестено от БФБ. Доколкото формалният покупател на активите на ЧЕЗ – записаното в Амстердам сдружение на " Еврохолд " " Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани ", желае да изкупи 636 240 броя акции, търгувани на борсата, приготвеният запас е 176.162 млн. лева Определената като обективна цена обаче към момента не е утвърдена от КФН. Доколкото най-високата реализирана на борсата стойност е 300 лева за дял е допустимо притежателите на акции да изискат повече и да се наложи по-голяма сума за изкупуването им.

, написа в оповестената на БФБ оферта за остатъчните 1650 акции в " ЧЕЗ Електро ", които " Еврохолд " не има Ако цената бъде призната, това значи, че новият притежател ще заплати над 43 млн. лева за миноритарния пакет.

Срокът за приемане на търговите оферти е 28 дни след публикуването им. той обаче може да бъде удължаван, както и да се трансформират отправените предложения.

От " Еврохолд " осведомиха фондовата борса и за това, че е непокътнат съставът на борда на " ЧЕЗ Разпределение ", а в този на " ЧЕЗ Електро " има единствено една смяна. Освободени са обаче надзорите им, с цел да правят отстъпка местата си на представителите на новия притежател.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР