Застрахователите не посещават такива места, защото все пак е опасно,

...
Застрахователите не посещават такива места, защото все пак е опасно,
Коментари Харесай

Принуждават собственика на „кацналата“ кола върху скалите край Арапя да даде 8000 лева, за да я дърпа с кораб

Застрахователите не посещават такива места, тъй като въпреки всичко е рисково, изясни Георги Батаклиев

Собственикът на „ кацналата “ кола върху скалите край Арапя Георги Батаклиев, обикаля институциите с вярата някой да му помогне, с цел да може да я извади на пътя. 

В изявление за „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия той разкри, че няма здрав подробност, а самият автомобил към момента е цялостен с вода. Предното стъкло е счупено евентуално, когато е носен от вълните. Принуден е обаче да освободи от скалите, с цел да може застрахователят да опише вредите, само че за тази интервенция би платил над 8000 лв., което надали би се покрило от компенсацията, което може да му изплатят за вредата. 

„ Мястото, на което е затънал, няма опция за издърпване със сухопътна техника. По някакъв метод колата би трябвало да се върне във водата и по-късно да се издърпа до сушата. Застрахователите желаят да им закарам колата на оглед, с цел да опишат вредите “, споделя Батаклиев. 

" Когато отмина стихията и водата спадна, към този момент можех да стигна до бунгалата, където нощувахме. Отидох да видя дали е останал някакъв багаж, тъй като всички бяхме без никакъв багаж, мокри “, прибавя той.

„ Когато отидох до караваната, с цел да видя за багажа, погледнах, тъй като колата се виждаше от караваната, открих че я няма. Все отново някакъв багаж ни беше останал и на втория курс, който направих, един локален човек ми сподели, че има кола на скалите ", споделя мъжът.

„ Застрахователите не посещават такива места, тъй като въпреки всичко е рисково. Те би трябвало да снимат шасито, с цел да видят дали това е колата, която е застрахована. Доколкото знам тя би трябвало да се придвижи до сервиз или до ликвидационен център и там да се направи проформа за вредите. Тогава застрахователят взема решение дали колата може да бъде ремонтирана или да бъде бракувана “, изясни той.

„ Чух се с един господин от Варна, който има транспортен съд с кран във Варна. С него може да я извади оттова, само че е нужно позволение за влизане в залива, което няма по какъв начин да извадя. Той ми изясни, че една машиносмяна на този транспортен съд коства над 8000 лв. “, споделя притежателят на автомобила. 

„ Има коли, които са потънали във вътрешността в морето и хората не знаят какво да вършат. Чувам по новините, че можело да се отиде в полицията и оттова да издадат записка, че е изгубен. Не знам по какъв начин биха реагирали застрахователите “, споделя той. 

Застрахователят не може да откаже да отиде на място за списък на вреди след злополучие, сподели пък в студиото на " Денят стартира " Ивана Димова - член на УС на Асоциация на българските застрахователи.

" Не може да бъде отказана помощ никога, тъй като това е естествено злополучие, катастрофично събитие, при което застрахователите са по тази причина да оказват помощ на хората в такива обстановки “, добави тя. 

„ Тук не става дума единствено за самите коли, само че и за самите домове, които имат също застраховки. Защото страната може да помогне с някаква частична сума, когато се случи самото злополучие, само че не може да съгради нов дом и да възвърне цялото движимо и недвижимо имущество на всички жители в засегнатия регион ", сподели още Ивана Димова. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР