Заставаме твърдо против увеличаването на заплатите на депутати, министри,, президент,

...
Заставаме твърдо против увеличаването на заплатите на депутати, министри,, президент,
Коментари Харесай

БСП предложи драстично намаляване на депутатските заплати

" Заставаме твърдо срещу увеличението на заплатите на депутати, министри,, президент, да не изброявам всички. Ще внесем предложение депутатските заплати и тези на политическия хайлайф да се понижат с 543 лева "
Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция в централата на Българска социалистическа партия. По думите ѝ това е нарастването, насъбрано през последните 2 години на този парламент.
„ Това съставлява 18% нарастване на приходите “, сподели Нинова. „ Една неправда се случва от доста време в политиката и за жалост продължава.
Несправедливост, която ние няколко пъти се опитваме да сложим край. Безуспешно до момента - два пъти. Ще опитаме трети път. Става въпрос за нарастването на заплатите на депутати, министри, президент, омбудсман “, сподели Нинова.

По думите ѝ в обстановка, в която на улицата има десетки хиляди жители, които стачкуват, в този миг да си увеличиш заплатата е аморално и безусловно сбъркано държание.
„ Заплатите на политическия хайлайф ще се усилят и то със задна дата с 90 лева в случай, че знаем с какъв брой се усилват пенсиите ", сподели още Корнелия Нинова.
" При състояние, че знаем с какъв брой се усилват пенсиите и приходите на останалите хора. На кого до момента заплатата или пенсията е повишена в 18%? Къде по света заплатата нараства автоматизирано,без оглед на продуктивност на труда, резултат и така нататък? ", попита Нинова.
Въпросът е даже на трудовото право. Заплатата е въпрос на контракт сред шеф и служащ. Нашият шеф е народът.
Питам сътрудниците от другите парламентарни групи – вашите гласоподаватели, работодатели съгласни ли са с това, което се случва. Автоматично на всеки три месеца да ни порастват приходите. Два пъти вършим такова предложение.
Едното беше при започване на това Народно заседание, повторно го правихме през април месец. И двете бяха отхвърлени. Сега го внасяме и трети път. Последователни сме в това, само че не се оправяме.
Ето и аз го споделям. Не се оправяме с тази борба. С всички причини, които даваме, за това внасяйки го се обръщаме към президента и омбудсмана, които също ще получат нарастване на заплатите “, добави Нинова и уточни, че има вяра в възприятието им за правдивост.
„ Да излязат и да заявят позиция. Знам, че те не могат да внасят законопроекти. Ето ние го внасяме, само че имаме потребност от морална поддръжка, тъй като тази борба я водим от дълго време. Опитах се да я трансформира в персонална. Всяко нарастване, което се получава, го подарявам на заболели хора, с цел да дам персонален образец, само че не се оправяме “, добави още водачът на Българска социалистическа партия.
Нинова се обърна и към ръководещото болшинство: " Това, което вършим е ритуално самоубийство. Десетки хиляди хора са ти на улиците със обществени претенции, ти си вдигаш заплатата в този миг ".
По думите ѝ това е все едно си слагаш въжето пред тези хора и чакаш да ти ритнат стола. „ Народите всеобщо въстанаха против привилегии, неравенства, облаги на политически елити. Модерните европейски водачи си взеха поука “, съобщи още Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР