Засищаща и здравословна закуска с ябълка, мед и орехи -

...
Засищаща и здравословна закуска с ябълка, мед и орехи -
Коментари Харесай

Житена закуска с ябълка, мед и орехи

Засищаща и здравословна закуска с ябълка, мед и орехи - ужасно начало на деня

Необходими Продукти

● жито - 30 - 35 г (грухано)
● вода - към 300 - 500 мл изворна (не минерална)
● ябълки - 1 бр. междинна (сладка)
● мед - към 1 ч.л. (на вкус)
● орехи - 3 цели (6 половинки ядки)

Начин на подготвяне

От предната вечер подготвяме груханото жито в термос, като авансово сме го почистили и измили минимум 3 пъти с топла вода. След това го заливаме с изворна гореща преварена вода в термоса и незабавно затваряме компактно.

Преобръщаме няколко пъти термоса, с цел да доближи горещата вода до всички зрънца. След като престои 1 нощ, на сутринта първо отцеждаме житната вода в чаша и я одобряваме половин-един час преди житото, защото тя е лечебна напитка, която е желателно да се отпива постепенно на дребни глътки и даже се дъвче.

Отцеденото жито сипваме в керамична купичка и към него прибавяме сладка ябълка вид,, Златна превъзходна ” или различен тип, само че не кисела - измита, обелена и нарязана на дребни късчета, авансово измити натрошени орехи и мед на усет. Разбъркваме, с цел да се овкуси здравословната закуска отмерено и сервира с дървена лъжичка.

Това е дажбата – 1 порция от дневния банкет по време на Житния режим, даден от Учителя Петър Дънов. За този хранителен режим се подготвят 100 грама грухано жито за 3 приема денем – заран, обед и вечер, като по същия метод се залива в еднолитров термос с преварена вода до горе. Допълнително за деня се одобряват 3 ябълки за сърцето, 9 ореха за мозъка, мед, лимон и единствено изворна преварена вода.

Блага храна за благи хора!

Опитайте и вие за здраве и дългоденствие Житена закуска с ябълка, мед и орехи!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР