Засилват полицейското присъствие пред училищата и детските градини в Монтанско

...
Засилват полицейското присъствие пред училищата и детските градини в Монтанско
Коментари Харесай

Полицията в Монтана с мерки за първия учебен ден

Засилват полицейското наличие пред учебните заведения и детските градини в Монтанско за първия образователен ден.
През последните 7-8 години на територията на област Монтана няма пътно-транспортно катастрофи със починали деца. Добрата вест заяви основен контрольор Елвис Иванов, шеф на бранш “Пътна полиция”. От юни до края на август се организира акция “Ваканция - да пазим децата на пътя”. Резултатите разгласи Елвис Иванов:
"През този интервал са открити едно тежко пътно-транспортно произшествие, няма убити деца и едно ранено дете. "
Специализирани полицейски интервенции се организират сега на територията на цялата област.
“Целта е да се понижи пътният травматизъм с присъединяване на деца”, заяви старши контрольор Красимир Кирилов, шеф на група “Пътен контрол”:
"Ще се правят засилени инспекции, профилирани полицейски интервенции, за пъкъл могат оптимално да се лимитират пътно-транспортните катастрофи с присъединяване на деца. При започването на образователната година около всички образователни заведения на територията на региона ще бъде обезпечено засилено полицейско наличие за предварителна защита и недопускане както на пътно-транспортни катастрофи, по този начин и на нарушение на публичния ред. "
През актуалната образователна година, по график, направен от Инспектората по обучение, ще се проведат беседи с учениците от началните класове, по какъв начин да се плануват безвредно до учебните заведения и назад до домовете си. Извършва се инспекция на пътната маркировка в Монтана, посочи Кирилов:
"За освежаване на маркировката, осветеност на същите, дали са построени съгласно нормативните условия. "
Областната дирекция на полицията в Монтана популяризира специфични брошури с рекомендации към децата, родителите и водачите на моторни транспортни средства за безвредно придвижване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР