Засилването на междусистемната електроенергийна и газова свързаност между България, Гърция

...
Засилването на междусистемната електроенергийна и газова свързаност между България, Гърция
Коментари Харесай

Министър Радев и генералният директор на ГД „Енергетика“ в ЕК Дите Юл Йоргенсен обсъдиха междусистемната свързаност и развитието на ВЕИ

Засилването на междусистемната електроенергийна и газова съгласуваност сред България, Гърция и Румъния, изключително в подтекста на увеличените възобновимите енергийни източници (ВЕИ) упоритости и опциите за реализация на сериозния енергиен капацитет в района, бяха измежду главните разисквани тематики по време на визитата на генералния шеф на Групово дело „ Енергетика “ в Европейска комисия Дите Юл Йоргенсен в България, съобищха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Тя се срещна с министъра на енергетиката Румен Радев, заместник-министрите ИваПетрова и Красимир Ненов, както и с изпълнителния шеф на „ Булгартрансгаз “ ЕАД Владимир Малинов и шефът на Централна диспечерско ръководство на „ ЕСО “ ЕАД Димитър Зарчев.

Г-жа Йоргенсен посети диспечерските ръководства на „ Булгартрансгаз “ ЕАД и „ ЕСО “ ЕАД, както и подстанция „ Искър Индустрия “, актуализирана с европейско финансиране по инвестиция C4.I4 „ Цифрова промяна на електропреносната мрежа “, част от Плана за възобновяване и резистентност на Република България.

По време на срещата беше подложен акцент върху нуждата от подсилване на преносната инфраструктура, в това число в границите на плана за Вертикалния газов кулоар.

Беше наранена и тематиката за сигурността на системата, като Димитър Зарчев от ЕСО ЕАД показа проекти за разширението на електропреносната мрежа, която има основна роля за консолидираното на повече ВЕИ.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР